XIII. Caritas Önkéntes Tábor

Kedves táborozni vágyó barátunk!

Hasznos, építő jellegű, mégis szórakoztató nyári programot szeretnél? Nyitott vagy az emberekre, új kapcsolatokra? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Tettre kész vagy? Akkor erről nem maradhatsz le!!


A 2016-os önkéntes táborunk főhadiszállása Csíksomlyón lesz. Rendhagyó módon, idén, nem egy település ad otthont népes csapatunknak, hanem a Jakab Antal Tanulmányi Ház vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen varázsoljuk szebbé az intézményt és segítjük a különböző szociális programok megvalósulását.

Önkéntes programunk bizonytalan anyagi helyzete miatt sajnos idén a tábor elmaradása is szóba került… mivel azonban érezzük a tábor iránti lelkesedéseteket, és látjuk az elmúlt években veletek együtt megvalósított közösségi munkák eredményét, úgy döntöttünk, hogy mindezt nem engedhetjük el. A tábor idén kicsit kisebb lesz és inkább a szervezetünk intézményeihez kötött. De aggodalomra semmi ok, munka lesz bőven! 🙂 A fogadó intézményeknek pedig nagy szüksége van a mi lelkesedésünkre, közös erőnkre, így energiáinkat idén, a ti hozzájárulásotokkal, az ők segítésükre szeretnénk felajánlani.


Mire hívunk tehát idén?

Önkéntes táborunkra június 27-július 1. között kerül sor. A napi program 6 óra közösségi munkát foglal majd magába, amelyet kiscsoportokban fogunk végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységeken (előadások, kézműves foglalkozások, sporttevékenységek, kirándulás), este pedig szórakoztató programokon vehettek részt. Akárcsak az elmúlt években.

szálláshely a tábor fő helyszínén, a Jakab Antal Tanulmányi Házban, matracokon lesz. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk. A Csíkszeredába való oda- és hazautazást  magatok kell megszervezzétek, ami a jó összeköttetések miatt nem is lesz nehéz.


Jelentkezési feltételek:

  • 16 éves alsó korhatár (16-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
  • Jelentkezési lap kitöltése és elküldése
  • Részvételi díj befizetése a legközelebbi önkéntes koordinátornak.
    • Az alap részvételi díj 70 lej.
    • Akinek lehetősége van a tábor megszervezésének támogatására, az választhatja a 150 lejes támogatói részvételi díjat, amellyel hozzá tud járulni a tábor költségeinek könnyebb fedezéséhez.

(A tábor teljes költsége egy fő részére kb. 250-300 lej, amit az elmúlt években sikerült pályázatokból előteremtenünk, de ez egyre nehezebb kihívásnak bizonyul számunkra.)
A befizetett jelentkezési díjat június 3-ig áll lehetőségünkben visszatéríteni.


Amennyiben szeretnél bekapcsolódni idén is közös kalandunkba, kérjük töltsd ki a jelentkezési lapot és juttasd el a legközelebbi önkéntes koordinátornak a  részvételi díjjal együtt, legkésőbb május 30-ig.
A jelentkezéseket az űrlap elküldésének és a részvételi díj befizetésének sorrendjében fogadjuk, 80 főig.

Mi már nagyon várjuk a közös kalandozást!

Szeretettel,
az önkéntes koordinátorok csapata


Letölthető anyagok:

Tábori felhívás
Jelentkezési lap
Szükséges dokumentumok
Szülői beleegyezés
Amit hoznod kell magaddal a táborba
Tábor támogatásának lehetősége


A tábor megszervezésének támogatása

Ismersz olyan személyt vagy céget aki támogatná az idei táborunkat például a tízóraihoz szükséges gyümölcsökkel, édességgel? Esetleg anyagiakkal tudná segíteni a tábor lebonyolítását?
Ha tudsz ilyen személyről, vállalkozóról, kérünk jelezd a tábor főszervezőjének, Tatár Elődnek a 0735-735164-as telefonszámon vagy az elod.tatar@caritas-ab.ro email címen.

Minden felajánlást köszönünk!

tab5

KÉPEK A TAVALYI TÁBORRÓL 🙂