Activitățile Caritas, organizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, au fost populare

Caritas Alba Iulia a sărbătorit cea de-a 30-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe cu distracție, râsete, voci de copii și o mulțime de momente fericite. În ziua de sâmbătă a festivalului, pe 29 aprilie, personalul organizației și voluntarii din județul Covasna i-au încântat pe cei mai mici copii din oraș cu jocuri și activități pline de imaginație.

În cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2023, colegii Caritas din județul Covasna au pregătit o activitate interactivă pentru evenimentul, unde copiii curioși au colorat și completat pe rând peretele alb de carton amenajat într-un colț însorit al parcului Elizabeta, care, până la sfârșitul zilei, a fost transformată într-o mare operă de artă colectivă. Tinerii din Sfântu Gheorghe și din împrejurimi au sosit la cortul Caritas cu o privire interesată, cu o mare curiozitate și cu mintea deschisă, luând cu ei experiențele plăcute din minutele și orele petrecute acolo, poza lor, ecusonul pe care și l-au făcut și sentimentul de bine/rău pe care l-au înfășurat într-un balon.

De asemenea, au avut ocazia să încerce telefoanele cu butoane și cele cu cadran, au avut ocazia să experimenteze, cum e să folosești o mașină de scris, dar și să-și spună părerea despre ciocolata amară, țeava de eșapament, baschetbaliștii mici, iepurii curajoși, broasca fără broască țestoasă, leul laș, norul de ploaie fericit, povestea neterminată sau subiectele pe care le consideră cele mai importante. Imaginația copiilor a sărit în aer, pentru că trebuiau să picteze cât mai multe frunze cât mai colorate pe un copac, și își puteau picta autoportretul cu ajutorul unei oglinzi, în timp ce într-un alt loc puteau să deseneze în nisip sau să se joace jocuri creative pentru a trece timpul.

Activitățile întregii zile au fost concentrate în jurul senzualității și a distracției, ceea ce le-a oferit participanților posibilitatea de a se dezvolta într-un mod vesel, de a experimenta plăcerea de a crea, de a elibera tensiuni, de a se exprima și de a-și forma propriile opinii. Aceste jocuri au fost construite în jurul unor idei precum: „am dreptul de a mă juca, de a fi fericit, de a râde, de a-mi petrece timpul liber așa cum vreau; am dreptul de a fi eu însumi, de a fi cine sunt; am dreptul de a fi acceptat de ceilalți așa cum sunt; am dreptul la opiniile mele, la gândurile mele și de a mă exprima liber”.

Articol: Ferenc Tibodi
Traducere: Noémi András