Alegeţi un card pentru a fi voluntar! 2

În urmă cu mai bine de un an, am început să lucrăm cu angajaţii Fundaţiei „Talentum“ din Szeged pentru a concepe un joc de societate bazat pe tema voluntariatului. De atunci, am avut deja două ateliere de lucru, mai multe întâlniri online, unde am avut ocazia să împărtăşim idei, să discutăm bazele jocului, să planificăm, să implementăm, iar mai apoi să testăm prototipul jocului de societate în pregătire cu grupuri formate din tineri.

Un alt atelier de lucru de patru zile a avut loc la Gyula între 10-13 ianuarie.

La începutul întâlnirii am rezumat feedback-ul primit de la tineri în timpul testării jocului de societate, am discutat: ce am putea încorpora în joc dintre acestea, şi am stabilit ce trebuie să conţină ghidul metodologic.

Acesta a fost urmat de testarea variantei îmbunătăţite care a avut şi elemente de design. În acest proces a participat un grup de 12 elevi. 6 elevi din Colegiul Naţional „Bethlen Gabor“ din Aiud şi alţi 6 elevi de la Centrul de Tineret din Gyula. Ca urmare a colaborării cu tinerii, rezumăm modificările care mai sunt necesare, ceea ce este un alt pas pentru ca jocul de societate să fie gata de tipărire în curând.

În ultima parte a atelierului de lucru am rezumat propunerile pentru modificările finale ale elementelor de design, am programat sarcinile viitoare ale proiectului.

Una peste alta, am avut patru zile semnificative şi dinamice şi putem trage concluzia că roadele muncii noastre se vor vedea în curând.

În perioada rămasă a proiectului, ne vom concentra pe tipărirea jocului, pe prezentarea şi distribuirea jocului în cadrul unei întâlniri online şi a unei întâlniri personale.

Programul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ (2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331, Alegeți un card pentru a fi voluntar!).  Mulţumim!

Traducere: Edith Kerestely, voluntară