Am fost acolo, am învățat, am plecat acasă fericit | Cea de-a XVII-lea întâlnire a voluntarilor

Oare este o idee bună să particip la cea de-a XVII-lea Întâlnire a voluntarilor ca și un student absolvent? Oare îmi permite timpul? Nu am stat prea mult pe gânduri și nu regret că am participat la eveniment. Nu doar pentru că am reușit să învăț și să mă dezvolt, ci și pentru că am cunoscut oameni foarte buni. A fi voluntar este un lucru foarte important, o modalitate de a-ți face noi prieteni, o responsabilitate și o cale de a câștiga experiență.

Primul gând care mi-a venit în minte în legătură cu această întâlnire a fost potențialul de dezvoltare. Am învățat lucruri interesante și utile despre copii, despre diferite boli și nu numai. Ca voluntară, este foarte important să știi, cum să reacționezi la comportamentul unui copil mic atunci, când acesta este tulburat, trist sau provine dintr-o comunitate defavorizată. În ciuda faptului, că îmi place să lucrez cu copiii, nu am întotdeauna suficiente cunoștințe despre cum să mă comport cu un copil care provinde dintr-un mediu defavorizat (ex. un copil care trăiește cu dizabilități sau cu nevoi educaționale speciale). Toate acestea s-au schimbat în mine de când am participat la eveniment și mi-am dat seama din nou, cât de recunoscătoare sunt de faptul că sunt voluntară. Pot să învăț, să mă dezvolt, să aparțin unei comunități, să lucrez cu alți voluntari și să iau parte la jocuri și activități din ce în ce mai interesante.

Ca și la celelalte evenimente, am putut să ne dezvoltăm foarte mult la nivel de echipă și acum, chiar dacă nu ne-am cunoscut cu toții. Am putut să ne dezvoltăm și pe acest plan, am ajuns să ne cunoaștem unii pe alții. Este important să fii capabil să lucrezi eficient în echipă, deoarece munca în echipă este foarte importantă în cadrul unui eveniment. Dacă nu ne cunoaștem unii pe alții și nu putem lucra în echipă, acest lucru poate avea un impact negativ asupra muncii, a moralului și a identității echipei.

Recomand în continuare voluntariatul pentru toată lumea. Nu regret niciun minut și aș dori să vă motivez: încercați să fiți voluntari, să experimentați, cum e să aparții unui grup de oameni buni. Mulțumesc frumos!

Articol: Janka Fodor, voluntară
Traducere: Noémi András, voluntară