Am participat la o conferință științifică despre voluntariat

Coordonatorii de voluntari de la Caritas Alba Iulia au participat la o conferință de voluntariat organizată de Universitatea Sapientia din Târgu Mureș la începutul lunii octombrie.

Scopul conferinței a fost de a sprijini și de a recunoaște voluntariatul și de a ilustra utilizarea acestuia pe piața muncii.  Invitații conferinței au fost diferite ONG-uri cu experiență directă în domeniul voluntariatului.  În primul bloc, reprezentanții Facultății de Sănătate a Universității din Debrecen i-au salutat pe participanți, iar apoi am putut participa la o demonstrație de prim-ajutor oferită de Asociația Salvatore. Am aflat despre oportunitățile de voluntariat internațional sponsorizat de UE de la managerul de proiect al Outward Bound România, precum și de la trei voluntari din străinătate. În ultima prezentare a dimineții, managerul de program al Fundației Szent Balázs ne-a prezentat în viața de zi cu zi a fundației. 

Al doilea bloc a fost deschis de coordonatorii noștri de voluntari Beáta Bogdán și Gyöngyvér Fekete, care au prezentat activitățile organizației Caritas și oportunitățile de voluntariat în cadrul organizației. Aceștia au prezentat, de asemenea, modul în care se poate deveni voluntar și au vorbit despre două proiecte de cercetare privind voluntariatul în județele Transilvania și Covasna. După prezentare, managerul de proiect al Fundației Comunitare Marosszék și-a împărtășit experiențele despre modul în care un voluntar a devenit angajat. Conferința a fost încheiată de doi studenți de la Sapientia, care au prezentat un studiu care examinează caracteristicile voluntariatului în rândul liceenilor maghiari din Transilvania.
Programul conferinței este disponibil la următorul link: https://a9250a48-trial.flowpaper.com/Programme/

Mulțumim invitația!

 

Tarducere: Szatmári-Kőszeghi Asztrid