Așa a fost Orașul copiilor, 2021

<< Atmosfera orașului copiilor din acest an a fost magică. Simțeai energia răspândindu-se în aer, atât de la copii, cât și de la voluntari. 

Toată lumea își cunoștea treaba lor, această muncă dezinteresată, în care copiii au fost în sfârșit implicați duminică după-amiază, a decurs fără probleme.

Personal, nu am simțit efectele epidemiei, în acest weekend mi-a amintit de atmosfera Târgului de Toamnă din anii 2019 și 2018.

Ca de obicei, pot spune că cel mai minunat sentiment legat de voluntariat este atunci când îi văd pe copii râzând și îi pot asigura că se joacă bine. Împreună cu colegii mei voluntari, pot spune că am avut un weekend plin de viață și energie!! >> (Albert Zsuzsa)

 

<< În calitate de voluntar la Târgul de Toamnă din acest an, am avut ocazia să particip la primul meu Orășel al Copiilor, care a fost ca o lume aparte pentru mine, plină de copii, jocuri, râsete și creativitate. În cele câteva ore pe care le-am petrecut acolo în toate cele trei zile, m-am simțit complet deconectată de lumea exterioară, ca și cum nu exista o lume în afara micului nostru spațiu pe care îl creasem împreună cu organizatorii, voluntarii și copiii. În aceste trei zile am ținut un atelier de confecționat nasturi și mărgele, unde băieți și fete deopotrivă au venit și au confecționat brățări, coliere, brelocuri și chiar talismane.

Mulți copii mi-au adus un zâmbet pe față prin diversitatea lor, iar simțul lor de dreptate s-a manifestat și aici, deoarece unii dintre ei mi-au spus că nici noi nu ar trebui să fim lăsați să dantelărim ca șefi de atelier, dacă nu aducem un cuvânt care să înlocuiască brățara. În dimineața ultimei zile, mi s-a spus că, până atunci, peste o mie de copii se prezentaseră la Piața Copiilor cu dungi, buline și carouri, m-am bucurat că am avut succes, iar până la sfârșit numărul acestora ajunsese la aproape 1500.

De asemenea, am întâlnit fețe familiare, oaspeți care se întorceau, iar atelierul nostru a arătat că mulți dintre cei mici au încercat să se deprindă cu meșteșugul lor. Ca studentă la Asistență Socială, am fost de asemenea foarte impresionată de profesioniștii Caritas, în sensul că am putut vedea cum organizează un eveniment, dar și noi, voluntarii, am fost foarte necesari, împreună am fost inima întregului Oraș al Copiilor, iar în centrul acestuia, copiii.

A fost o experiență extraordinară să pot trăi această experiență ca adult, ca voluntar, dar și ca copil, și să pot contribui în multe feluri la dezvoltarea sănătoasă a copiilor, ceea ce consider că este cel mai important obiectiv profesional. Sper că se va organiza din nou anul viitor și că vom putea întâlni fețe și amintiri noi și vechi și să mergem mai departe cu experiențe noi.>> (Márton Kinga)

Mulțumim voluntarilor, partenerilor și susținătorilor noștri pentru munca și contribuțiile lor la Orașul Copiilor din acest an! Sperăm să fim din nou aici în anul viitor.

Tradusă de către: Szatmári-Kőszeghi Asztrid