Au declarat război împotriva demenţei

Potrivit ştiinţelor actuale, degradarea cauzată de îmbătrânire este ireversibilă, dar poate fi amânată. O modalitate de amânare este învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii, iar o versiune şi mai bună a acesteia este dansul. Împreună cu femeile de la Mădăraş, instructoarea dansului pentru seniori, Csilla Balázs a dovedit că învăţarea dansului nu are limită de vârstă, şi că partea integrantă a acesteia este bucuria şi distracţia. Cei interesaţi au venit la Casa de Cultură din Lăzărea şi din împrejurimi, şi atât de multe aplauze, atât de multe râsete nu au fost în sala mare nici când tinerii au fost cei care au umplut spaţiul.

Cea de-a 20-a Tabără a Voluntarilor a fost organizată de Caritas Alba Iulia în parteneriat cu administraţia locală din Lăzarea, cu sprijinul administraţiilor locale ale judeţelor Harghita şi Covasna. De asemenea dorim să mulţumim întreprinzătorilor şi societăţilor civile care au susţinut realizarea taberei: End-Ibo, Brutăria-Ditrău, Odorest, Comunitatea de Cafea „Vekker”, Brutăria Fapicom, Csíki Csipsz, Asociația Întreprinzătorilor Arbor, Smart Safety, Caritas Logistică, Casa de Cultură Lăzarea, Detașamentul de Pompieri Voluntari Lăzarea, Asociaţia Maghiară Astronomică Din Transilvania.

Articol: Katalin Balázs
Traducere: Edith Kerestely