Aventuri de voluntariat şi la Tusványos

Pe când anul trecut am lăsat urme mici în vieţile locuitorilor taberei, anul acesta i-am călăuzit în aventura voluntariatului pe cei de la festival, pentru că invitaţii noştri au povestit publicului despre experienţele lor ca voluntari în străinătate. Oricine a putut lua cuvântul în conversaţii, au putut formula întrebări lângă o limonadă delicioasă.

Am povestit tinerilor despre trei culturi diferite. Csíki Réka şi Nagy Attila ne-au povestit despre munca lor ca voluntari în Africa, László Katalin a povestit celor interesaţi despre drumul ei în India, iar Dombi Gabriella ne-a împărtăşit cunoştinţele ei după un an întreg petrecut în Germania.

A fost emoţionant să vedem cât de mulţi tineri s-au interesat de subiect, şi cu ce plăcere au ascultat povestirile. Au fost nenumărate întrebări şi mare curiozitate în ceea ce îi priveşte pe tineri cu privinţă la diferitele grupuri de culturi, iar voluntarii noştri invitaţi au răspuns la ele cu plăcere. S-au format discuţii superbe de-a lungul celor două ore, şi au ieşit cu toţii satisfăcuţi la sfârşitul programului. Lectorii noştri au fost plăcut surprinşi de faptul că foarte mulţi au fost interesaţi de povestirile lor personale care nu mai sunt pure peripeţii, ci trăiri care le-au schimbat viaţa.

Tőkés Beáta, coordonator voluntari, Târgu Mureş 

Tusványos în fotografii