Bal mascat

Serviciul de Asistenţă Familială a organizat pentru a cincea oară consecutiv balul mascat pentru vârstnici din zona Odorhei.
Pregătirile pentru desfăşurarea acestui eveniment au fost realizate foarte rapid datorită eforturilor celor douăzeci şi opt de voluntari care au participat la organizare.

Când totul a fost pregătit, organizatorii au îmbrăcat porturi populare din diverse culturi, care mai de care mai frumoase, fiind foarte entuziasmaţi. Când ceasul a bătut ora şase, am fost plăcut surprinsă să văd sala plină de cei 350 de vârstnici care aşteptau începerea balului având lângă ei coşurile pline cu bunătăţi.

La intrare, fiecare om era întâmpinat cu bucurie, fiind serviţi cu băuturi şi prăjituri crocante asortate cu sunetul melodios al muzicii. De această dată, gazdele evenimentului au fost locuitorii din Feliceni. După ce toată lumea şi-a ocupat locul în sală, am început să spargem gheaţa cu câteva glume pentru amuzamentul spectatorilor, urmând ca să îi surprindem cu dansuri folclorice din diferite culturi.
La scurt timp, au început şi spectacolele susţinute de vârstnici, care mai de care mai comice. Aproape mi s-au înlăcrimat ochii privind cu uimire cât de bine puteau să facă spectacol pe scenă, deşi au o vârstă înaintată. Întregul eveniment a fost acompaniat de muzică. De asemenea, exista posibilitatea realizării de fotografii pentru a imortaliza aceste clipe de neuitat.

Realmente a fost o plăcere de a trăi şi privi fiecare minut al acestui eveniment, inclusiv mult aşteptata extragere de tombolă şi voia bună a doamnelor, care şi-au lăsat toate grijile deoparte şi ne-au invitat la dans. Abia atunci a început toată distracţia, toată sala transformându-se într-un ring de dans, foarte puţine persoane stând pe margine.
Întreaga atmosferă a fost plină de veselie şi bucurie. Nu au lipsit nici glumele, cântecele populare şi zicalele de la străbuni. În jurul orei unu dimineaţa am auzit o conversaţie între două doamne care mi-a captat atenţia, spunând:
„- Cum vom merge la slujba de dimineaţă?
– Ei, lasă că vom merge la slujba mare care începe mai târziu.”
La acestea auzite, am zâmbit şi m-am bucurat în continuare de petrecere. La sfârşitul balului, am făcut ordine în sală cu acelaşi entuziasm cu care am organizat evenimentul.

Acest bal mi-a demonstrat faptul că omul poate fi tânăr indiferent de vârstă!

Anett Kelemen, voluntar la Odorheiu Secuiesc