Carnavalul Vârstnicilor

Serviciul de Asistență Familială Caritas a organizat pentru a şasea oară Festivalul de Carnaval al Vârstnicilor care a avut ca temă lumea de cinema, starurile de film şi desene animate. Am ajutat munca organizatorilor cu 32 de voluntari energici, şi a fost fantastic să petrecem împreună cu cei aproximativ 400 de oameni în vârstă.
În ziua de duminică, după o deşteptare grea, am început aranjarea locului de întâlnire cu mai mulţi membri ai echipei organizatoare, lucru deloc uşor. După o muncă de câteva ore am reuşit să dăm holului o înfăţişare foarte atrăgătoare, care era deci gata pentru primirea oaspeţilor.
După aranjările făcute, membrii echipei organizatoare s-au îmbrăcat în măşti care au fost privite cu ochi curioşi de-a lungul petrecerii. Ne-am putut întâlni cu Marilyn Monroe, cu Robin Hood sau cu animale din poveşti.

Cu trecerea timpului au sosit şi vârstnicii mult aşteptaţi, care au fost plăcut surprinşi de holul aranjat frumos. Au fost primiţi în prag cu cuvinte prietenoase, cu cozonac şi băuturi gustoase. Am constatat cu uimire că unii dintre vârstnici au îmbrăcat şi ei diferite costume stranii. Petrecăreţii au umplut sala iar pe mese au fost depuse mâncăruri gustoase.
Anul aceasta gazdele au fost vârstnicii din Satu Mare. Seara a început cu dansul organizatorilor, aplaudat cu veselie. Au urmat performanţele grupurilor din diferite localităţi, spre exemplu dansul celor din Dealu. De-a lungul serii aceste performanţe haioase au fost premiate, am putut lua parte la decernarea Premiilor Oscar.
Ringul de dans a fost umplut de mulţimea vârstnicilor şi tinerilor. Ochii vârstnicilor au strălucit de bucurie.

Cel de al şaselea Carnaval al Vârstnicilor a rămas o memorie de neuitat pentru organizatori şi pentru participanţi.

Ilyés Szabolcs, voluntar din Odroheiu Secuiesc

Pentru fotografii, click aici.