Ce este dincolo de mască – poate fi dat doar din inimă

Muzică moale de Crăciun, zgomotul foarfecelor, vuietul hârtiei, mirosul de lipici, zgomotul vesel, mirarea uneori rătăcitoare, privirile strălucitoare, suspinele de apreciere.

Un astfel de atmosferă a zguduit una dintre camerele centrului Caritas în Târgu Mureș, când unii voluntari entuziaști și coordonatorii lor au realizat felicitări colorate, ornate de Crăciun și semne de carte pentru a transmite iubirea citirii rezidenților casei de îngrijire din Valea Izvoarelor. Pomul de Crăciun, pinul, sfera și steaua, fulgul de zăpadă, cizmele elfului, ramura de laur, aripile de înger și înger, om de zăpadă, mănuși, lumânare, dar chiar și o „scenă” „care se întâmplă” în afara ferestrei, a prins viață pe cele mai superbe cărți poștale. Nu a existat nicio limită pentru creativitate și imaginație în acea dimineață, mai ales că producătorii nu au uitat cel mai important ingredient de pe ambele cărți. Iubirea. Abia prin aceasta, foile de tot felul de materiale și forme au devenit complete și cu adevărat colorate. Salutările completate au fost în cele din urmă împodobite cu niște gânduri festive frumoase, așa că în speranța că persoanele în vârstă își pot pune zâmbetul pe față și le pot pătrunde oarecare căldură în inimile lor de Crăciun.

Miros de ceară topită, murmur de fete grăbite, muzică festivă în șemineu cu fundal clar de foc. Abia după o oră, această atmosferă a înlocuit-o pe cea anterioară și o altă echipă dornică l-a văzut la lucru. De data aceasta, tăindu-și toporul într-un copac care le era puțin necunoscut, dar sperând la cele mai bune. Și speranța și, desigur, munca entuziastă, au dat roade. Mâini sârguincioase învârtite de fitil în timp ce stăteau în fiecare pahar minuscul și ajungeau apoi la prima porție de ceară fierbinte, topită. Un strat alb a fost așezat pe fundul fiecărei lumânări. Apoi au venit și culorile. Culorile Crăciunului. Roșu, verde și albastru. Mirosul de creion s-a amestecat cu aroma dulce a cerii, iar lichidul limpede strălucea deja în culori atrăgătoare. Dar pentru a ascunde cu adevărat atmosfera sărbătorii în lumânările, a ieșit și pudră sclipitoare. Argint și auriu. Și panglica de Crăciun și steluța. Văzând micile lumânări terminate, ideea a fost exprimată în toată lumea: „Dar ar fi frumos să vezi fețele copiilor când primesc micile cadouri pentru ei!” La urma urmei, pentru ei, la fel ca munca, vederea rezultatului a fost o mare plăcere. Și-au dorit să le aducă măcar atâta fericire și celor mici. 

Deși în ambele ocazii o mască acoperea fața tuturor, puteai vedea în ochii tăi tot ceea ce înseamnă vacanța și darurile altruiste. Trupele nu au fost descurajate de vremea grea sau de condițiile înnorate din lume, deoarece esența Crăciunului nu este determinată de aparențe, ci de ceea ce vine din interior. Noi așa gândim. Așa că și voi? 

Aici puteți să vedeți pozele: 

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=YoungCaritasRo&set=a.1626165000984791

Gerczuj Tímea,
voluntară în Târgu Mureș

Tradus de către: Szatmári-Köszeghi Asztrid, voluntară în Târgu Mureș