Cea de-a XVI-lea Întâlnire a voluntarilor – Cheia către noi înșine

Cea de-a XVI-lea Întâlnire a voluntarilor a fost recent organizată la Târgu Secuiesc în perioada 25-26 noiembrie. A fost o muncă grea pentru noi toți, deoarece am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine, să strângem informații despre noi înșine și despre partenerii noștri, să cunoaștem mai bine punctele forte și slăbiciunile fiecăruia, informații, care au făcut posibil, ca colaborarea noastră să fie mai ușoară și mai eficientă.

Vineri, în prima zi a Întâlnirii voluntarilor, după o mică încălzire, am făcut cunoștință cu parteneri noi prin câteva jocuri interesante cu scopul de a ne cunoaște mai bine. Am dorit să-i cunoaștem mai bine pe oamenii cu care lucram pentru cauze nobile de mult timp, dar și pe cei cu care urma să lucrăm împreună în viitor.

Am avut ocazia să oferim feedback-uri pozitive unul altuia, iar apoi să vorbim despre noi înșine în perechi, apoi într-un grup mai mare. Am vorbit despre lucruri care se pot afla despre noi și pe platformele de socializare, dar am avut și conversații mai personale. A fost o zi perfectă pentru a intra într-o stare de spirit potrivită nu numai pentru relaționare, ci și pentru descoperirea de sine, o temă, care urma să fie aprofundată a doua zi.

A doua zi a început într-o dispoziție veselă și plină de bucurie. Toată lumea aștepta cu nerăbdare să înceapă munca. Am învățat despre autocunoaștere, o temă pe care am descoperit-o împreună cu ajutorul lui Imola Orbán. A cunoaște modul în care colegii noștri reacționează în anumite situații; a afla cum ne putem ajuta reciproc pentru a ne ușura situațiile dificile – acestea pot fi considerate ca fiind niște chei, cu ajutorul cărora putem obține cele mai bune rezultate în munca noastră de echipă. Cea mai importantă întrebare a weekend-ului a fost formulată foarte repede: cum am putea ajuta pe ceilalți pe deplin, cum am putea să-i oferim ceva, dacă nu ne cunoaștem pe noi înșine? Am reușit să scoatem la lumină trăsături ale personalității noastre care se ascundeau adânc în sufletul nostru, și ni s-a dat oportunitatea să reflectăm asupra lor în liniște.

Nu în ultimul rând, înțelegerea proceselor prin care personalitatea noastră, cu alte cuvinte: „mica noastră piatră” a fost „șlefuită” până la forma actuală, ne va ajuta să confruntăm lumea cu acceptare de sine, dar și să-i înțelegem mai bine pe colegii noștri voluntari datorită faptului, că îi cunoaștem drumul pe care l-au parcurs până acum.

De asemenea, am reușit să obținem răspunsuri satisfăcătoare la o serie de întrebări, care ne vor ajuta cu siguranță să îmbogățim cu amintiri frumoase și pozitive viața acelor copii cu care ne vom întâlni ca voluntari.

La sfârșitul celei de-a doua zile ne-am întors acasă fericiți și cu recunoștință față de cei care ne-au făcut posibile aceste două zile plăcute și, mai ales, cu recunoștință față de Dumnezeu, pentru că ne-a binecuvântat cu oameni atât de minunați.

Mulțumim Fondului Bethlen Gábor și Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc pentru sprijinul acordat!

Articol: Kriszta Istók, voluntară
Traducere: Noémi András, voluntară