Cine o va deține acum?

O fabrică uriașă. Câteva cutii maro și sute de ele ambalate în ambalaje colorate.

Sunt o mulțime de pagini cu date despre ele, iar în spatele lor fețe copilărești nebănuite, priviri vesele. „Aleg eu Gălăjărie!” – am spus repede, după ce am văzut numele orașului meu natal pe listă. Din moment ce îi cunosc mai îndeaproape pe cei mai mulți dintre copii de aici, deja le-am văzut în mintea mea zâmbetele și curiozitatea în timp ce preiau cutiile frumoase, cadourile împachetate în iubire. Cu acel impuls, l-am surprins făcând cutiile.

Toți cei din jurul meu se grăbeau, împachetau, sortau, numărau și chiar numărau din nou, dacă era nevoie. Între timp, ochii noștri s-au întâlnit cu o mulțime de ochi veseli. Aceste pachete au parcurs un drum lung și a mai rămas puțin. Nu am văzut momentul în care sunt ambalate și poate nu vom ști prea multe despre despachetarea lor, dar suntem siguri, că fiecare cutie de pantofi va găsi o inimă recunoscătoare. „Al cui va fi acum? Și asta?” – Gândul mi s-a întors de mai multe ori în timp ce mutam o cutie dintr-un loc în altul, iar „însoțitorii mei îngeri” au trecut pe lângă mine cu pași largi și zâmbete largi.

Oricine primește, obține bucurie profundă, durabilă și binecuvântarea bogată a Bunului Dumnezeu. Să te străduiești nu numai de Crăciun, ci și în fiecare zi a anului. Să cauți recunoștință, care să-i ajute pe alții și iubire profundă, sinceră de copil!

Benkő Klára,
Voluntară în Târgu Mureș

Traducere:
Szatmári-Kőszeghi Asztrid

Galerie foto >>> AICI