Cine sunt eu?

În aproape 2 ani de voluntariat nu am avut plăcerea de a participa la nici-o întâlnire, așa că nu e de mirare că am fost atât de entuziasmată când am aflat că weekendul de autocunoaștere, care fusese anulat anterior, va fi organizat.

Pentru mine este întotdeauna reconfortant să fiu în preajma oamenilor, mai ales de când avem această situație epidemică. A fost o mare dezamăgire când am aflat că nu ne putem întâlni personal din cauza restricțiilor, dar cred că am petrecut un weekend minunat împreună, în ciuda acestui lucru. Sunt recunoscător că a putut să se întâmple în aceste condiții.

Sâmbătă am avut parte de o prezentare foarte interesantă și edificatoare despre rolurile noastre zilnice. A fost provocator să analizăm rolurile pe care trebuie să le jucăm în viața de zi cu zi și factorii care ne influențează să nu ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Dar a fost, de asemenea, despre importanța de a ne cunoaște limitele și de a îndrăzni să spunem nu atunci când asumarea unui rol ne depășește sau este incompatibilă cu viața noastră de zi cu zi.

Duminică, a fost discutată tema „Limitele voluntariatului”. Această sesiune a abordat o serie de aspecte importante legate de voluntariat. Am definit cum să ajutăm în mod corect și când, în ciuda faptului că vrem doar să facem bine, putem face rău.

Pe lângă cele menționate mai sus, au mai fost și alte beneficii ale weekend-ului pe care l-am petrecut împreună. Chiar dacă nu ne-am putut întâlni decât în spațiul virtual, nu ne-a lipsit veselia, deschiderea și dragostea obișnuite. Am reușit să mă întâlnesc cu prieteni vechi și să cunosc oameni noi, lucru pentru care sunt recunoscător. În plus, cele două zile pe care le-am petrecut împreună mi-au dat o serie de idei care ar putea servi ca o cheie pentru a mă cunoaște mai bine.

În cele din urmă, sunt recunoscător că fac parte dintr-o astfel de comunitate de oameni deschiși, care acceptă și iubesc. Pentru mine, voluntariatul înseamnă să fiu deschisă, să accept și să iubesc.

Sper să ne întâlnim personal la următoarea întâlnire și să petrecem încă un weekend minunat împreună.

Gergely Katalin,
voluntară

 

Mulțumim Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc pentru sprijinul acordat!

Traducere: Szatmári-Kőszeghi Asztrid