Civil szervezetek vására Marosvásárhelyen

Sokadik alkalommal került megszervezésre a Civil Szervezetek Vására Marosvásárhelyen a Rózsák terén, ahol a Caritas „színében” önkéntesként én is jelen voltam. Úgyhiszem egy produktív és élménydús napot tudhatunk magunk mögött, melyet a napsütéses időjárás, a kellemes utcazene és a játékos gyerekkacaj tett még csodálatosabbá. A Caritas sátornál folyamatosan lehetett társasjátékozni, mindemellett a gyerekeknek lehetőségük volt színezni, rajzolni, arcfestésben részt venni, caritasos lufikat szerezni.

Szeretet töltötte el a szívem látva a gyerekek kiváncsiságtól csillogó szemeit, amint a buborékeregetést csodálták; ez az apró, de számukra varázslatos mutatvány bizonyította be azt a tényt, hogy a kis dolgokból is lehet nagy dolgokat csinálni, ezért is hiszek abban, hogy a rendezvénnyel sikerült erősíteni a civil szervezetek munkásságának fontosságát; a tudatot, hogy a civil szervezetek mennyire fontosak a társadalom életében.

Az eseményt a már hagyománnyá vált civil felvonulás koronázta meg, amikor síppal, dobbal, muzsikaszóval vonultunk végig a főtéren a Caritas munkatársaival, önkénteseivel, barátaival és a többi résztvevő civil szervezettel együtt.

Hogy milyen jól éreztük magunkat, azt a fotókon is láthatod 🙂

Burian Erika, önkéntes Marosvásárhelyen