Copilași fericiți, voluntari împliniți!

Am început activitatea de voluntar în forță! Am început să facem ceea ce știm noi cel mai bine: să ajutăm oameni. Și dacă tot ne aflăm în debutul noului an școlar noi, voluntarii Caritas Alba Iulia, împreună cu coordonatorii noștri, ne-am gândit să ne adresăm copiilor mai puțin norocoși, oferindu-le șansa de a începe anul școlar cu toate cele necesare unui elev.

Așadar, prin intermediul campaniei de strângeri de fonduri intitulată ”Și noi vrem să învățăm!” am reușit să oferim unui număr de 26 de copii ocazia să pășească în noul an școlar cu rechizitele necesare. Acest an a fost cel mai de succes an din istoria acestei campanii care se află la cel de-al 6-lea an consecutiv.

Campania s-a desfășurat în 3 etape:

  • promovare, urmată de donații fizice;
  • pregătirea ghiozdănelelor;
  • distribuirea acestora.

În etapa de promovare am întâlnit oameni dispuși să ajute, să doneze, să facă un copil fericit. Datorită vouă, oameni miloși  am reușit să facem câteva suflețele fericite. Vă mulțumim!

Pregătirea ghizdănelelor a însemnat, pentru mine ca și voluntar, o muncă care necesită multă atenție, dărurie și determinare. Eram preocupată de gestul care urma să-l fac… să văd un copil zâmbind.

Punctul culminant al campaniei, din punctul meu de vedere, a fost distribuirea muncii noastre. Am făcut niște copilași fericiți, acesta fiind și scopul care ne-a determinat sa repetăm acțiunea. Cei micuți, abea așteptau să poarte ghizdănele în spate și-i auzeam cum își exprimau bucuria unul în fața celuilalt. ”Uite ce ne-a dat!” – această exclamație m-a marcat, m-a marcat pentru că am realizat că… ei chiar aveau nevoie… nevoie mare, și, partial și, datorită nouă  am reușit să le oferim acestor copii șansa de a învăța și de a fi pregătiți, din punct de vedere material, pentru începerea noului an școlar, așa cum se cuvine.

Nimic nu este mai frumos decât să vezi un copil fericit. Ce sentiment poate fi mai frumos decât să faci o faptă bună pentru câțiva copilași nevinovați? NICIUNUL!

Cosmina Ciuraru, voluntar YoungCaritas Petroșani