Dar din dar se face RAI!

Sărbătorile pascale sădesc în inima fiecărui om speranță și lumină, dar oare câți dintre noi se pot bucura cu adevărat de acestea? Mulți dintre apropiații noștri se află într-o dificultate greu de imaginat, nepermitându-și astfel să se bucure cu adevărat de această sărbătoare.

Astfel, empatizând într-o mare măsură cu această categorie de persoane, am lansat un apel. Voluntarii Caritas nu au stat mult pe gânduri, rezonând foarte mult cu ideea de a face o faptă bună, de a aduce o bucurie celor din jurul nostru și de a le fi aproape. Apelul a fost lansat la jumătatea lunii martie, primele rezultatele începând să apară în mai puțin de o săptămână.

Campania noastră a fost făcută publică prin intermediul internetului dar și a voluntarilor. Astfel, puțin cu puțin, dar cu dar s-a făcut RAI. Oamenii buni și deschiși și-au făcut apariția rând pe rând donând  nu doar produse alimentare cât și bani. Donațiile au fost făcute atât de instituții, oameni simpli, cât și de voluntarii noștri. În două săptămâni am adunat destul produse alimentare (ouă roșii, ulei, făină, zahăr, conserve, tocană, suc, cozonac etc.) și fructe (banane, mere, portocale) pentru a bucura nu mai puțin de 30 de familii, familii greu încercate care își desfășoră viață la limita subzistenței. Beneficiarii acestor plase cu alimente au fost atât vârstnicii singuri, bolnavi, cât și familiile greu încercate de viață.

În ziua cu ,,pricina”, 4 aprilie 2018, s-a realizat minunea. Trei echipe au realizat distribuirea produselor atât în Petroșani cât și în Petrila. Bucuria și surprinderea beneficiarilor  au fost peste măsura așteptărilor noastre, sădind astfel în inima lor și a noastră, nu doar fericire cât și speranță, speranța că ne vom putea bucura cu adevărat de venirea acestei sărbători.

Nu există bucurie mai mare în sufletul unui om decât aceea de a aduce speranță, lumină și credință în sufletul unei persoane!

Tulbure Andreea, asistent social