Din nou împreună

Consolidarea echipei este o parte importantă a voluntariatului. Aș putea să o descriu ca și cum aș fi acoperit într-o mulțime de lipici la sosire, astfel încât orice lucru mărunt se va lipi de tine. Lipiciul nu lasă să cadă sau să alunece nici pe cel mai mic lucru, ci va ține totul împreună, asigurându-se că atunci când te duci acasă după una dintre aceste întâlniri, nu mai încapi pe ușă din cauza lucrurilor ce ai primit acolo. Desigur, aceasta este doar o metaforă.

Pentru toți cei care nu au luat încă parte la unul dintre aceste team building-uri: nu vă faceți griji, cei de la coordonatorii și trainerii nu vor sta la poartă cu o găleată de lipici, așteptând să să vă ungeți cu ea. Lipiciul despre care vorbesc constă în dragoste, dedicare, atenție și interesul pe care le aveți și care vă ajută să deveniți mult mai bogați și să puteți spune că ai învățat ceva nou.

Personal, primesc întotdeauna multă energie de la ceilalți, mă motivează și îmi dau puterea de a depăși provocările vieții de zi cu zi. În plus, toate prietene noi, toate informații noi, zâmbetele, cuvintele și îmbrățișările amabile (bineînțeles, ținând cont de măsurile COVID) sunt, de asemenea, foarte importante pentru mine.

Team building-ul din acest weekend a avut loc la Băile Homorod, unde un grup mic de voluntari a avut șansa să unească și să reîncarce. Nu am fost mulți, dar împreună am fost mult mai mari.  

De vineri după-amiază până sâmbătă seara, am petrecut un timp extraordinar înconjurați de fețe vechi și noi, într-un loc minunat, cu organizatori extraordinari. În acest timp, am făcut atât de multe lucruri: ne-am cunoscut unii pe alții, am avut conversații minunate și am povestit, am explorat activitățile noastre de voluntariat și pe noi înșine. Atmosfera minunată și mâncarea delicioasă au îmbunătățit pe această experiență cu totul minunată. 

Este întotdeauna un sentiment extraordinar să mă întâlnesc cu colegii mei voluntari de pretutindeni, să discutăm, să schimbăm experiențe, să spunem glume sau pur și simplu să privim apusul soarelui împreună, însă fiecare ocazie are propria sa magie, fiecare întâlnire este unică și diferită. Un lucru pe care toate îl au în comun este că întotdeauna îmi amintesc că multe mâini fac munca ușoară.  

Aștept cu nerăbdare următoarea, ne vedem acolo!

György-Háromszéki Karola,
voluntară în Târgu Secuiesc

Fotografii:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=YoungCaritasRo&set=a.2974234479511163