Drum către noi înșine

Al treilea program de instruire numit “Összefűző” din anul 2022 a avut loc în perioada 4-6 noiembrie la Sovata. La program au fost prezenți în total douăzeci și opt de participanți, care au venit din diferite localități. Tema antrenamentului era „Rolul jocului sau cheia autocunoașterii”, de care am reușit să ne apropiem prin diverse programe.

Vineri, după sosire și înregistrare, am început imediat weekendul cu un program de team-building, în care ne-am putut gândi puțin la noi, cum funcționăm într-o anumită situație, cum este personalitatea noastră și ce fel de oameni suntem cu adevărat. După program, seara, era posibil să mergi la wellness, să te joci cu jocuri de societate, să ieși la plimbare sau să te uiți la un film, în funcție de dorință, ce program era confortabil fiecăruia.

A doua zi, după mic dejun, s-a desfășurat activitatea cu trainerii lui Outward Bound pe tema „Cheia autocunoașterii”. Am început programul cu o drumeție, care a fost o plimbare de câteva ore în pădure cu diverse sarcini de echipă sau de pereche. Ajunși în tabăra Outward Bound, a trebuit să îndeplinim diverse sarcini de abilități de echipă și, de asemenea, am învățat cum să urcăm, cum să ne asigurăm însoțitorii în timpul cățărării și cât de important este să comunicăm și să ne sprijinim reciproc în timpul unei sarcini în echipă.

Până la sfârșitul programelor se întuneca, așa că ne-am întors din zona taberei la cazarea noastră aprinzând luminile și aveam grijă unul de celălalt. Acolo, după cină, am fost din nou liberi să alegem programul de seară. A doua zi, dimineața, după micul dejun, am evaluat weekendul, am terminat sarcinile, apoi ne-am luat la revedere cu zâmbete și îmbrățișări!

Personal, am considerat, că acest program “Összefűző” este o experiență pozitivă, deoarece programele au fost foarte bine legate de temă și erau distractive. A fost o experiență bună pentru mine și am cunoscut și oameni noi, cu care cred, că ne vom mai întâlni și în afară de Caritas sau la următorul “Összefűző”.

Privind în urmă, simt, că ar fi fost păcat să nu vin la acest program, pentru că am învățat multe în multe domenii ale vieții. Mulțumesc oportunitatea pentru Caritas, a fost o adevărată experiență pentru mine!

Bogyó Boróka,
Voluntar

Mulțumim sprijinul Primăriei Tîrgu-Mureș și al Fundației Bethlen Gábor.

Tradus de: Mihály Eszter