Egymillió csillag a nélkülözőkért

Pénteken, néhány önkéntes társammal együtt volt lehetőségem részt venni az Egymillió csillag a nélkülözőkért szolidaritási akcióban Csíkszeredában.

Idén a felajánlásokkal a hátrányos helyzetű gyermekeket, fogyatékkal élő fiatalokat, illetve beteg és idős személyeket támogatták az adakozók. Amint megérkeztem a többiek már szorgosan készültek az estére. Mindenki kapott feladatot, hogy gördülékenyebben menjen a munka, volt aki a zsíros kenyér készítésben, pakolásban, mécsesek és a helyszín előkészítésében segítkezett. Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek arra is, hogy egymást picit jobban megismerjük, mivel a közös feladatok elvégzése során volt alkalmunk egymással beszélgetni is.

Az idő nagyon gyorsan telt, így szinte egy pillanatnak tűnt az egész és már az előkészített asztalok mellett voltunk, amikor jöttek is az első adományozók és felcsendültek az énekek, köszöntők, táncos előadások, amelyek még színesebbé tették az estét. Ahogy kezdett sötétedni egyre hangulatosabbá vállt a légkör, már távolról is észrevehető volt a gyertyákból kirakott, egyre nagyobbá váló csillag, egyre többen álltak körülöttünk gőzölgő teával a kezükben. Jó alkalmat teremtett a jótékonysági gyűjtés arra is, hogy régen látott személyekkel beszélgethessünk.

 Nagyon sok értékes pillanatot vihettem magammal, a sok mosolygós arcot, akiket az adományozás során láttam, azt a sok kedves tekintetet. Amit ott érezni lehetett számomra igazán különös, megható pillanatokat jelentett, jelent. Igazán hálás vagyok, hogy részt vehettem az eseményen.

Ferencz Júlia,
önkéntes 

Idén október 14-én, hat helyszínen (Szováta, Székelyudvarhely, Marosszentgyörgy, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda) több mint 2100 résztvevő gyújtott meg egy-egy mécsest, a szolidaritás jelképét. A Caritas alkalmazottai mellett 47 önkéntes és számos megszólaló, fellépő igyekezett a rendezvény színvonalát emelni. Köszönjük!

Programunkat támogatja a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük!