Első önkéntes élményem

A Budvár központba segédkeztem a Kézműves táborban egy hétig. Bejárós tevékenységről lévén szó, ahol a gyerekek napi 4 órát töltöttek.

Reggel segítkeztem a reggeli előkészítésében, majd az aznapi tevékenységekhez szükséges előkészületekben vettem részt. Tetszett, mert nagyon szeretek kézimunkázni, vágni, ragasztani, alkotni szépet, újat.

Reggeli után én is részt vettem az aznapi tevékenységben. Nagyon érdekes, ötletes és gazdagon előkészített élményekben volt a gyerekeknek részük és ezáltal nekem is. Mese, rajzolás, festés, ragasztás, gyurmázás, agyagozás, tornagyakorlatok, kinti labdajátékok és még sorolhatnám. 

Már első nap a csapat részének éreztem magam, jól fogadtak és könnyen ment az alkalmazkodás. Hamar megtanultam a napi rutint. Nagyon tetszett az is, hogy megbíznak bennem a kollégák is és a gyerekek is. Éreztem, hogy a csapathoz tartozok, számított a véleményem, és vártak vissza minden nap.

Az egyik kisgyerek azt mondta egyik nap végén, hogy ő azért boldog, mert én minden nap ott voltam. A gyerekek hálásak voltak nekem, a tanítók is, de én még hálásabb voltam nekik, mivel éreztem, hogy oda tartozok hozzájuk, számítanak rám és megbecsülik a munkám, a hozzájárulásom a napokhoz. 

Nagyon nagy örömmel mentem minden nap, nagyon kedves élményekkel gyarapodtam, és sokat tanultam a szervezetről és tevékenységeikről is. Várom a következő alkalmat hogy visszamehessek.

Fazakas Teréz, 
önkéntes

Tevékenységünket támogatja a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük!