Experienta mea la Caritas

În urma cu un an și câteva luni m-am alăturat echipei de voluntari Caritas Alba Iulia, din Petroșani. Chiar dacă este o perioada relativ scurtă, am avut parte de o mulțime de amintiri frumoase particiând la evenimentele organizate.

Unul dintre cele mai importante evenimente a avut loc în aceasta vară, în cadrul Work Campului organizat în orașul nostru. În această perioadă am învățat cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea și dedicarea pentru că un lucru să fie dus la final, cu succes.
Acțiunea „Un million de stele” presupune munca în echipă și socializare. Chiar dacă pentru mine a socializa cu persoanele necunoscute de multe ori reprezenta o provocare, am constatat că o mulțime de oameni sunt binevoitori și dornici să ajute, iar acest lucru m-a ajutat să îmi depașesc temerea.
Pe mine personal, mă bucură enorm să văd că am reușit să îndrum și pe altcineva să facă o faptă bună.
Am participat la Gala Voluntarilor anul acesta, la Miercurea Ciuc, iar pe lângă faptul că a fost o ocazie deosebită în care ni s-au acordat diplome și mici cadouri și ne-am distrat, am ajuns la concluzia că suntem o mare familie de voluntari din regiuni diferite, vorbind limbi diferite , însă cu aceeasi dorință: aceea de a ne ajuta semenii și comunitatea din care facem parte.

Georgiana Roșca, voluntar la Petroșani