Expoziție de voluntariat – Fii tu schimbarea în viața altora!

Prin intermediul evenimentului nostru intitulat „Expoziție de voluntariat”, am dorit să încurajăm tinerii să se implice activ în comunitățile lor și să contribuie la rezolvarea problemelor sociale prin voluntariat.

Prin organizarea unui program interactiv, am considerat că este important să creștem atenția tinerilor cu privire la voluntariat, arătând frumusețea și diversitatea voluntariatului și impactul acestuia asupra comunității.

La programul de nouăzeci de minute au putut participa grupuri școlare și universitare, pe bază de programare.

Programul a început cu vizionarea unei expoziții de fotografii, urmată de o discuție, care a oferit participanților o perspectivă asupra activității organizației noastre și asupra programului de voluntariat.

După ce am explorat oportunitățile de voluntariat pe care le putem oferi, am continuat prin încercarea unui joc de societate despre voluntariat. Scopul jocului este de a crește gradul de conștientizare a tinerilor cu privire la voluntariat și la problemele sociale.

Expoziția foto a fost deschisă în perioada 1 octombrie și 30 noiembrie în sala de conferință a Casei Caritas. În această perioadă au participat puțin peste 150 de persoane, și multe dintre acestea s-au oferit ca voluntari în scurt timp, ceea ce dovedește că evenimentul nostru a fost un succes.

Mulțumim sprijinul Consiliului Județean Mureș!

Articol: Gyöngyvér-Csilla Fekete, coordonator voluntari, Tîrgu-Mureș
Traducere: András Szabó, voluntar