Fiatalok bevonása a gamifikáció módszerével

A játék több, mint csupán ügyes technikák és élvezetes játékelemek összessége. A játékok ugyanis nem csupán a szórakozva tapasztalatszerzés eszközei, más jellegű tudásra is megtanítanak bennünket. A játékok kapcsolódnak elménk néhány legalapvetőbb funkciójához is (tervezés, motiváció, túlélési technikák), melyek fejlesztése nagyban segíti mindennapi boldogulásunkat. A játék úgymond pszichológiai szükséglet, mondhatnánk úgy is, hogy a játék a lélek ideális állapota. Éppen ezért az élet különböző területein történő alkalmazása a legegyszerűbb szóval: jót tesz nekünk.

A gamification legnagyobb ereje tehát abban rejlik, hogy játékos elemekkel segít élményszerűvé, lebilincselővé tenni nemjátékos projekteket. Így nem csupán szórakoztat, de ezáltal minőségi javulást eredményez az adott területen, legyen az üzleti, környezetvédelmi, oktatási, egészségügy vagy kultúra.

A játék arra is szolgálhat, hogy a fiatal korosztályt könnyebben bevonjuk a társadalmi ügyek megoldásába. Megmutathatjuk, milyen sokszínű a civil munka és az önkéntesség, és észrevétlenül megkezdődhet a fiatalok elköteleződése és motiválása a társadalmi részvétel iránt. A workshop alatt mutatunk egy olyan társasjátékot, amit a szakemberek segítségére lehet egy-egy fiatalokkal foglalkozó programon.

Vendégelőadó: Győri Zoltán, a Mit Játsszunk? társasjátékos vlog motiváló előadója.

 

A részvétel mindenki számára INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció a workshopra: https://forms.gle/kYv4tnUTDL9yhfyGA

Jelentkezési határidő: 2024. március 19.

A workshop ingyenes lehetőségét az Európai Unió támogatása biztosítja.

A program az Európai Unió társfinanszírozásával, az Erasmus+ program keretén belül valósul meg (2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331, Húzz lapot az önkéntességre!).  Köszönjük!