Fii în joc!

Sunt voluntară la Caritas Alba Iulia de patru ani. În acest timp am participat la patru tabere de vară.

Temele taberelor sunt întotdeauna variate și interesante atât pentru copiii, cât și pentru noi, organizatori. Mottoul taberei din acest an este: „Fii în joc!”. Scopul nostru a fost de a transforma jocurile online în așa fel, încât copiii să le poată încerca în viața reală. În acest fel, le putem arăta copiiilor, că nu doar jocurile online sunt grozave, ci și jocurile pe care le pot juca împreună.

Tabăra din acest an a început pe 27 iunie pe terenul de sport din Ojdula și s-a desfășurat până pe 1 iulie. În acest timp, copiii au făcut cunoștință cu jocuri inspirate din jocurile online. Pe parcursul săptămânii, copiii au concurat între ei în grupuri mici, dar și-au lăsat imaginația să zburde și și-au creat propriile costume. Aceste lucrări au fost prezentate părinților și membrilor familiilor, care au putut să le vadă în ultima zi a taberei.

Am dezvoltat jocuri pe care copiii le cunosc. Printre aceste jocuri se numără Fifa, Formula 1, Minecraft, CS:GO(PUBG).

Pregătirile pentru tabără au promis o mulțime de brainstorming, dar munca a dat roade. A fost minunat să văd zâmbetele și distracția de pe fețele copiiilor, dar și cât de bine pot lucra împreună și să aibă grijă unii de alții.

Oboseala nu a contat pentru noi, în fiecare zi ne apucam de treabă cu energie nouă. Copiii au jucat un rol important în această reînnoire, pentru că a fost plăcut să îi vedem fericiți.

Pot spune, că sunt o câștigătoare, pentru că în aceste tabere învăț la fel de mult, ca și copiii și am ocazia să fac parte dintr-o a doua familie.

Articol: Hanna Hodor, voluntară
Traducere: Noémi András