Gătim, hrănim, lumea mai bună o creăm!

Ideea pentru “Gătește și hrănește” mi-a venit în momentul în care am văzut diferiți oameni ai străzii cum cer bani cu scopul de a cumpăra mâncare și mi-am zis că dacă ar mânca ceva bun sigur s-ar bucura și ei.

Multă lume zice că dacă le dai bani își vor cumpăra țigări și băutură. Din păcate, eu zic că nu toți fac așa ceva. Am decis ca în loc să le dăm bani de ce să nu le dăm ceva proaspăt și cald să mănânce?! Am propus ideea pentru implementare în grupul voluntarilor YoungCaritas și voluntarii s-au oferit să ajute de la procurarea de produse proaspete (fiecare a adus de acasă morcovi, cartofi, conopidă, roșii etc.) la gătitul propriu-zis și distribuitu-l porțiilor de ciorbă.

Produsele – după cum am menționat deja, în mare parte, au fost donate de noi, voluntarii,  bucătăria ne-a fost oferită de centrul Caritas, iar rețeta decisă a fost aceea de a face o ciorbă de legume cu piept de pui.

După ce am înscris proiectul, am făcut și planul cu ajutorul celor care s-au oferit. Am făcut două echipe, eu făcând parte din ambele echipe, una pentru gătit și una pentru distribuit. Gătitul a durat aproximativ două ore, totul a decurs bine și rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.

Ziua urmatoare am plecat în zonele frecventate de oamenii străzii și le-am oferit câte o porție de ciorbă.

         

Toți oamenii s-au bucurat, deci putem conchide că acțiunea noastră și-a atins scopul.

Dan Manu, voluntar Young Caritas, Petroșani