Ha Tusványos, akkor Young Caritas!

Az idei Tusványoson, azaz a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban 555 táborozó életében hagytunk nyomot önkénteseinkkel.

A Hagyj Nyomot! elnevezésű akciónkkal az önkéntességre hívtuk fel a táborozók figyelmét, és  hogy a segítségnyújtás lehet  vagány és trendi a fiatalok körében is. E mellett bátorítottuk őket részt venni a Hagyj Nyomot! elnevezésű programunk másadik, őszi kiírásában. Azt valljuk, hogy önként tenni mások javára annyit jelent, mint nyomot hagyni az ők és a saját életükben.

Önkénteseinknek – és midnenkivel aki szívesen részt vett játékunkban – ez úttal vetélkedőt szerveztünk, mely során egy-egy HAGYJ NYOMOT! feliratot viselő pecsételővel járták körbe a tábor helyszínét, megszólítva embereket, hogy nyomot hagyhassanak rajtuk, elmondva miről is szól az önkéntesség és miért jó segíteni.
DSC_4496

A játékban 10 csapat, azaz 37 fiatal vett részt. A megszólított táborozókat pecséteket megörökítő selfikbe mértük, és a nyertes csapatokat díjaztuk is. A pecsét-osztó és szelfi-gyűjtő egy órájában 555 táborozót sikerült megszólítanunk és nyomot hagyni az életükben.

Hagyj Nyomot! programunkról bővebb információt itt találtok.
Eseményen készült képeket pedig itt találtok.

Önkéntesek koordinátorai