Implicarea tinerilor cu metoda gamificării

Jocul este mai mult decât totalitatea tehnicilor inteligente şi elementelor de joc distractive. Pentru că jocurile nu sunt doar un mijloc de a dobândi experienţă în timp ce ne distrăm, ci ne învaţă şi alte tipuri de cunoştinţe. Jocurile sunt legate şi cu câteva dintre cele mai fundamentale funcţii ale minţii noastre (planificare, motivaţie, tehnici de supravieţuire), ale căror dezvoltare ne ajută mult să ne descurcăm în viaţa de zi cu zi. Jocul este o aşa-zisă nevoie psihologică, am putea spune chiar că jocul este starea ideală a sufletului. Chiar de aceea, folosirea acestuia în diferite domenii ale vieţii, în cele mai simple cuvinte: ne fac bine.

Aşadar, puterea cea mai mare a gamificării constă în faptul că, prin elemente jucăuşe, ajută proiectele fără jocuri să fie mai plăcute şi mai captivante. Astfel, nu este doar distractiv, ci prin acest fel rezultă în îmbunătăţirea calitativă în domeniul dat, fie că este vorba de afaceri, protecţia mediului, educaţie, sănătate sau cultură.

Jocul poate servi şi la implicarea generaţiei tinere în rezolvarea cazurilor sociale. Putem arăta cât de diversă este asistenţa socială şi voluntariatul, şi neobservat, poate să înceapă angajamentul şi motivaţia tinerilor faţă de participarea socială. În timpul atelierului vom prezenta un joc de societate care ar putea ajuta specialiştii în cadrul unor programe pentru tineri.

Invitat: Zoltán Győri, speaker motivaţional al vlogului „Mit Játsszunk?“ („Ce să ne jucăm?“).
Participarea este gratuită pentru toată lumea, dar este necesară înregistrarea.
Înregistrare pentru atelier: https://forms.gle/kYv4tnUTDL9yhfyGA.
Termen de limită pentru înscriere: 19 martie 2024.

Posibilitatea gratuită al atelierului este susţinută de Uniunea Europeană.

Programul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+ (2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331, Alegeți un card pentru a fi voluntar!). Mulţumim!