Împreună pentru Căpâlniţa

Tabăra de voluntari ediţia XV a început pe 17 iunie 2018. Grupa organizatoare s-a adunat încet, dar cursul evenimentelor a accelerat. Gruparea de 21 memberi a fost alcătuită de membrii şi voluntarii Caritas Alba Iulia. După prima îndrumare, toată lumea a început să lucreze să fim pregătiţi pentru primirea voluntarilor. În forfota muncii s-a alăturat şi grupul organizator din Căpâlniţa format din 18 membri, angajaţii primăriei, cei de la KIT ( Sfatul Tineretului din Căpâlniţa), directoarea şcolii şi preotul satului.

Luni amiază porţile s-au deschis şi voluntarii au continuat să vină. Tabăra a fost deschisă şi anul aceasta cu o slujbă religioasă, iar după urările de bun venit tinerii au umplut zilele obişnuitea sătenilor cu zgomot, sunete de fluieri şi râsete.

Voluntari pentru comunitate – aceasta era mottoul înscris pe tricourile celor 147 participanţi care au muncit timp de o săptămână la zilnic 10 puncte de lucru, în 2100 ore de muncă au lucit, au reînnoit şi au înfrumuseţat spaţiile publice ale satului. În tabăra Work Camp participanţii au folosit 150 litri de vopsea, 130 perii, 50 de metri de şmirghel, 15 litri de solvenţi şi au lăsat în urmă locuri de joacă înfrumuseţate, amintiri frumoase pentru elevii din clasele 1-4 ale şcolii Kriza Janos, pentru cei mici şi mari, pentru tătici şi mămici, pentru scena din Homorodlok, pentru spaţii publice, pentru cămine culturale erc.

După ce munca s-a terminat, cei localnici dar şi voluntarii s-au putut dezvolta cu ajutorul ocupaţiilor motorice fine până la spectacolele de dezvoltarea personalităţii şi de motivaţie. Nu s-a putut exclude nici elementul central al taberei, dansul popular, excursia la muntele Mădăraş din Harghita, focul de tabără şi petrecerea.

Dorim să multumim tuturor care au ajutat Tabăra Caritas ediţia 2018 la Căpâlniţa cu prezenţa lor, cu priceperea, timpul acordat, şi cu experienţa.

Molnár-Aczél Zsuzsánna, coordonatorul voluntarilor din Sfântu Gheorghe

(tradus de Botond Teklesz)