Instructaj de prim ajutor pentru voluntarii noștri

Douăzeci de voluntari ai organizației Caritas Alba Iulia din Odorheiu Secuiesc și-au extins cunoștințele privind abilitățile de prim ajutor. Instructajul de zece ore, organizat în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie, urmărește să permită tinerilor voluntari activi în cadrul organizației să procedeze cu încredere, calm și profesionalism în orice situație de urgență medicală, până la sosirea ajutorului.

Datorită cunoștințelor recent dobândite, vor ști când și cum să cheme o ambulanță, cum să asigure locul accidentului, ce trebuie făcut în caz de sângerare severă, arsură sau îngheț, cum se tratează o fractură, care sunt simptomele unui infarct, cum se poate ajuta o persoană leșinată sau în criză epileptică și, evident, cum se realizează resuscitarea.

Scopul indirect al pregătirii este educarea unor adulți conștienți, hotărâți și concentrați, care nu se tem de probleme, fie ele de orice natură.

Participarea voluntarilor la instructajul de prim ajutor a fost sponsorizată de Primăria orașului Odorheiu Secuiesc. Pe această cale dorim să ne exprimăm încă o dată recunoștința.

Gegő Imre, Odorheiu Secuiesc

(tradus de Szatmári-Köszeghi Asztrid)