Instruire privind organizarea de evenimente

Poate părea puțin subiectiv, însă sunt aproape sigură de faptul că cea de-a doua pregătire organizată la sfârșitul săptămânii nu a fost doar o experiență, ci a însemnat EXPERIENȚA pentru toată lumea. Ne-am simțit foarte bine la prezentările interactive despre organizarea evenimentelor, care, combinate cu jocuri, au oferit o multitudine de informații noi. Camerele confortabile, mediul plăcut și bucatele delicioase ale Centrului de Conferință Urbán Andor din Praid, care a găzduit acest mini-eveniment, au făcut ca acest eveniment să fie și mai plăcut pentru noi, voluntarii sosiți din echipele județelor Covasna, Harghita și Mureș.

Vineri după-amiază, după ce am înregistrat și ne-am instalat cu toții în camerele noastre, coordonatorii noștri s-au pregătit cu jocuri pentru a ne cunoaște. Datorită acestor jocuri, atmosfera a devenit mult mai plăcută, deoarece, pe lângă fețele deja cunoscute, am reușit să asociem și câteva fețe noi cu nume. Înainte de cină a avut loc prima „conferință“, care a oferit o bază solidă pentru „realizarea“ ideilor și viziunilor noastre ulterioare, deoarece fiecare grup mic avea sarcina de a realiza câte un proiect. Programele de seară aveau de asemenea caracter comunitar, am luat parte la mai multe activități înainte de ora de culcare, ne-am relaxat în cada cu apă fierbinte, am participat la proiecția de film și am jucat jocuri pe tablă.

Sâmbătă dimineața – oboseală plăcută. Acest lucru poate fi cel mai caracteristic tuturor, fără a fi nevoie de explicații. Pe parcursul zilei am luat parte la încă două prezentări, în cadrul cărora am avut sarcini care mai de care mai bune. Între timp am lucrat și la proiectele de grup, care trebuiau prezentate la sfârșitul zilei. Instruirea și-a atins scopul, lucrările realizate reflectă intenția și gândurile tinerilor determinați să facă ceva, făcând această problemă mai personală și mai importantă.

Personalitate – mă gândeam. Însuși omul. Eu. Tu. El sau ea… Voi. Ei, ele… NOI. Nu-i așa că sună foarte bine? Este nevoie doar de NOI, așa cum suntem, cu puținul pe care îl avem… Și poate că lumea ar deveni un loc puțin mai bun, iar NOI am fi puțin mai mult, dacă lăsăm să se întâmple… dar ce? Miracolul. EXPERIENȚA. Sunt recunoscătoare că am putut fi alături de voi în acest weekend, vă mulțumesc pentru toate zâmbetele, râsetele și glumele. De fapt, vă mulțumesc pentru tot. Ne vedem data viitoare! Sper că și tu vei fi acolo!

#youngcaritas #mulțumesc

György-Háromszéki Karola, voluntară din Târgu Secuiesc

Tradus de către: Razman Noémi-Katalin, voluntară în Târgu Mureș