Întotdeauna se întâmplă ceva bun

Anul acesta a fost al doilea an în care am ajutat la activitățile de vară ale programului „Cseperedő”. Când m-am dus prima oară, nu știam la ce să mă aștept, dar de atunci am ajuns să-l cunosc și să-l iubesc pe program foarte mult. Când mi-a venit din nou ideea de a ajuta în acest an, am fost încântată, deoarece abia așteptam să iau parte din nou la acest program interesant.

Această activitate, concepută pentru copii mici, se desfășoară pe parcursul a mai multor săptămâni în timpul verii. Constă în principal din programe care se derulează înăuntru, cum ar fi: trasee cu obstacole, sesiuni de muzică și multe altele. Dar ziua de joi a fost una specială, pentru că programele s-au desfășurat în aer liber.

Organizatorii au pregătit mai multe tipuri de activități distractive: un program lung, cu mai multe evenimente mici, care au avut loc la curte. Am remarcat jocuri cu baloane de săpun, pictat cu picioare și mâini, jocuri cu nisipul, alunecări pe tobogan, jocuri de echilibru pe balansoar, sărituri pe trambulină.

De fiecare dată am fost supraveghetoare la activitățile cu plastilina, care erau jocurile preferate ale copiiilor. Ei s-au jucat cu plastilină de sare, iar când o formă era gata, o puneau în „cuptor”, de unde, cu un pic de „magie”, aceasta ieșea copt, ca o biscuită gustoasă. Copiii îl adorau acest joc, iar pentru mine a fost un sentiment de nedescris faptul, că am putut vedea bucuria lor. Această fericire este ceea ce mă atrage de fiecare dată să particip în acest program.

Articol: Eszter Krisztina Makkai
Traducere: Noémi András