Kicsik és nagyok együtt a Caritas Városában

A tavalyi sikeren felbuzdulva, idén második alkalommal szerveztük meg Székelyudvarhelyen a Caritas Városunkat, amelynek helyszínéül a székelyudvarhelyi Bethlen-negyedi park szolgált.

Az eseményen minden korosztály találhatott kedvére való tevékenységet. A gyerekek kipróbálhatták magukat különböző akadálypályákon, részt vehettek ügyességi játékokon (kártyajátékok, memória-fejlesztő játékok, szappancsúsztatás, paraolimpia, célba dobás, stb.) és felmérhették belső szerveik ismeretét. Ezeket a feladatokat sikeresen teljesítve „mancsokat” gyűjthettek. A „mancs” elnevezésű jelképes fizetőeszközöket beválthatták bármely mancselfogadó standunknál, ahol cserébe mozizhattak, levelet küldhettek, csere-berélhettek, de arcfestésre, süteménykészítésre és hajfonásra is jelentkezhettek az érdeklődők. Közben a fotósaroknál fényképet készítettek a résztvevőkés és pár perc múlva már a kezükben is tarthatták az elkészített fotókat.
A felnőttekre gondolva megnyitottuk a Caritas kávézót, ahol helyi orvosoknak, lelki gondozóknak, jogásznak tehették fel kérdéseiket egy-egy kávé vagy tea mellett az érdeklődők.
Ezen programok ideje alatt az oroszhegyi, felsőboldogfalvi, máréfalvi és zetelaki időseink, illetve a malomfalvi és farkaslaki gyerekek szórakoztatták a résztvevőket produkcióikkal.
A program végén muffin özönnel búcsúztunk a résztvevőktől.
Végezetül elmondhatjuk, hogy mi, önkéntesek, de a szervezők és résztvevők is nagyon jól éreztük magunkat, így egy sikeres Caritas Várost zárhattunk.
Találkozzunk jövőre is!

Ambrus Krisztina, önkéntes Székelyudvarhelyen