”La teatru cu copiii ….”

”Proiectul “O privire într-o poveste”, care s-a desfășurat pe data de 14 mai, a reușit să aducă pe fețele noastre, atât ale voluntarilor cât și ale copiilor, zâmbete largi. Ideea a luat contur din dorința de a implica copiii în activități culturale și educative, dar totodată distractive.

Astfel, ne-am gândit că un loc potrivit pentru a realiza această dorință este teatrul. Până a ajunge în punctul de a finisa aceasta acțiune și de a o duce la bun sfârșit, a fost nevoie ca în primul rând să programăm o întâlnire cu directorul teatrului, care, cu amabilitate, ne-a pus la dispoziție accesul gratuit la spectacole. Această problemă fiind rezolvată, a trebuit ca mai apoi să obținem un acord de la parinți pentru a-și lăsa copiii la această activitate. Din fericire, totul a decurs bine. Ne-am bucurat să putem face posibilă aducerea la teatru a unor copiii care nu au mai participat până acum la astfel de activități.

De când ne-am așezat pe scaunele noastre, așteptând cu nerăbdare să vizionăm piesa “Punguța cu doi bani”, atmosfera a fost una placută. Copiii erau bucuroși, cu zâmbete largi pe față și dornici să mai vină.

Noi, voluntarele prezente, am fost pe deplin mulțumite să vedem reușita acestui proiect care a putut  să aducă în sufletul copiilor o amintire frumoasă printr-o privire într-o poveste. Zâmbetele copiiilor au fost larg zărite pe fețele lor chiar și după ieșirea din sală. Încantați, aceștia au fost așteptați de părinți pentru a se întoarce acasă. Iar noi, voluntarele, ne-am luat la revedere fiind la fel de încântate că totul a decurs bine și am putut duce la bun sfârșit această activitate. ”

Denisa Zahariea, voluntar Young Caritas, Petroșani