Légy játékban!

Immár négy éve, hogy önkéntes vagyok a Gyulafehérvári Caritasnál. Ez idő alatt 4 nyári táborban is részt vettem.

A tábornak a témái mindig változatosak, érdekesek mind a gyerekek számára, mind nekünk szervezőknek. Az idei tábor mottója: „Légy játékban!”. Célunk az volt, hogy az online játékokat átformáljuk, és ezeket a való életben is kipróbálhassák a gyerekek egy kis csavarral. Ezáltal a gyerekeknek is megmutathatjuk, hogy nem csak az online játékok a szuperek, királyak, hanem azok is, amit közösen játszhatnak élőben.

Az idei tábor június 27.-én vette kezdetét az ozsdolai sportpályánál, és egészen július 1-ig tartott. Ez idő alatt a gyerekek olyan játékokkal ismerkedtek meg, amit az online játékok ihlettek, ugyanakkor tanító jellegűek is. A hét alatt a gyerekek kis csoportokban versenyeztek egymás ellen, de a vetélkedők mellett a fantáziájukat is szabadon bocsáthatták, hiszen saját jelmezt készítettek. Ezeket az alkotásokat a szülőknek, családtagoknak mutatták meg, akik a ezeket tábor utolsó napján tekinthették meg.

Olyan játékokat dolgoztunk fel, amiket a gyerekek is ismernek. Ilyen játékok voltak például: Fifa, Formula 1, Minecraft, CS:GO(PUBG).

A tábori előkészületek rengeteg ötleteléssel, elintéznivalóval jártak, de ez a munka meghozta a gyümölcsét. Jó volt látni a gyerekeken a mosolyt, a vidámságot, ugyanakkor azt is, hogy mennyire jól tudtak közösen dolgozni, és vigyázni egymásra.

Bármilyen fáradtak is voltunk az önkéntes társaimmal, ezt a fáradságot ledobtuk, és másnap megújult erővel fogtunk neki az újabb izgalmas napnak. Ebben a megújulásban a gyerekek nagy szerepet játszottak, hiszen annyira jó volt látni őket boldognak lenni.

Én, győztesnek mondhatom magam, hiszen ezekben a táborokban ugyan úgy tanulok, mint a gyerekek, és egy második családnak is részese lehetek.

Hodor Hanna,
önkéntes

Tevékenységünket támogatja a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük!