Maraton de joaca de ziua copiilor

Fundația Juventus și Caritas Alba Iulia au pregătit în acest an un program pentru copii din M-Ciuc. Au invitat copii din clasele I-VIII la un maraton de joacă care s-a derulat de-a lungul a mai multor ore, în incinta Centrului Tineretului „Szent Imre”, la data de 1 iunie, între orele 8-15.

De-a lungul celor 7 ore ale maratonului de joacă au venit 317 copii la program, însoțiți de 15 invătătoare și profesoare, care au participat la mai mult de 30 de jocuri, îndrumați fiind de 5 conducători de joc, cu, concursul a 11 voluntari, și pe parcurs au reușit să spargă 250 baloane, mai mult de 60 din ele fiind pline cu apă, au învățat să se salute în 24 limbi diferite, au fugărit 7 căței de mai multe ori, au strigat de sute de ori „pli-pli”, și am putea continua enumerarea.
Țelul maratonului de joacă a fost de a servi ca modalitate de întărire a echipelor între clase și să antreneze câți mai mulți copii posibil cu cel mai haios mod de mișcare, și anume joaca. A mai fost esențial ca, copii și dăscălii participanți să învețe jocuri noi, și să se distreze de ziua copiilor. Organizatorii au pregătit programe de joacă la nivelul de vârstă al copiilor care s-au prezentat la program dinainte. Au fost jocuri în cerc cu cântat și zicale, jocuri de mișcare, jocuri de îndemânare și atenție, jocuri de comunicare, și jocuri populare.
Organizatorii mulțumesc claselor pentru participarea însuflețită în programe, voluntarilor, cu munca cărora totul a decurs fluent și la minut, cât și sponsorilor și anume Cofetăria Novak și SC Harmopan pentru surprizele oferite copiilor.
Click aici pentru mai multe fotografii.