Munka és szórakozás – minden egyben!

Épp csak visszatértem a tusnádfürdői táborból és már újra vágyom táborozni. Számomra ez a tábor, amelyet a Caritas minden évben megszervez, egy fantasztikus élmény. Nagyon kellemes volt újra látni néhányat azok közül az emberkék közül, akikkel összebarátkoztam az előző tábor során, és ezzel az alkalommal is elmondhatom, hogy nagyon jó emberekkel ismerkedtem meg, akikkel remélem, tartani fogjuk a kapcsolatot.

A munkaórák is nagyon kellemesen teltek, én minden nap festéssel foglalkoztam. Első nap egy lépcsőt festettem le a többfunkciós terem mellett, második nap lefestettem néhány padot a városban, és harmadik nap lelakkoztam a piacot és az ezt körülvevő kerítést. A munka könnyű volt, mert csapatban dolgoztunk, remek összhangban a többiekkel.

A többi foglalkozásban is örömömet leltem, kreatív és laza volt, például a tábortűz, a fürdőzés és a workshop, amikor posztóból készítettünk telefontartókat. Számomra ez a tábor egy olyan élmény volt, amit soha nem fogok elfeledni, az első másodperctől kezdve, amikor vonatra szálltunk Tusnád felé, egészen a hazatérésig.

Alina Bălan, önkéntes Petrozsényben

Köszönjük továbbá a támogatást a Caritas – Vidékfejlesztésnek, a Harmopan Rt-nek, az O3Zone Hotelnek, a Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazatának és a Szent László Gyermekotthonnak!