Nu totul este ceea ce pare

Sâmbătă, în ciuda vremii ploioase, am pornit cu mult entuziasm la întâlnirea voluntarilor, organizată la Casa Caritas. După ce toată lumea și-a băut cafeaua cu spumă și a făcut cunoștință cu persoanele noi, a început programul zilei.

O dificultate deosebită a fiecărei întâlniri este gândirea acelor activități care să ne permită să ne cunoaștem, să ne distrăm, să ne relaxăm, dar care să fie distractive și noi, deoarece unii voluntari au mai participat la astfel de evenimente. Cu toate acestea, Gyöngyike, coordonatorul nostru de voluntari, a reușit să ne surprindă. S-a pregătit cu jocuri noi, care au creat experiențe de neuitat și voie bună. Ne-am folosit toate abilitățile, cunoștințele și mai ales creativitatea în cadrul jocurilor și exercițiilor.

Eu personal, am avut ocazia să particip la mai multe întâlniri ale voluntarilor și pot spune cu încredere, că fiecare este diferită. Unele sunt mai ușoare, altele mai profunde sau mai intime, și tocmai din cauza acestei diversități sunt atâta de bune. Oferă întotdeauna ceva nou. Aceasta a fost o zi interesantă, bogată în evenimente. Au fost câțiva voluntari noi cu care nu ne-am cunoscut, dar toată lumea s-a conectat în câteva minute. La început am jucat jocuri pentru a ne cunoaște. Toată lumea a fost veselă, am uitat de obstacole, de vremea rea și ne-am bucurat pentru moment. După pauza de prânz a urmat jumătatea mai profundă și mai intimă a zilei. Ne-am liniștit un pic și ne-am uitat în sufletul nostru. Am reflectat asupra valorile personale, asupra ceea ce este important în viață și am ajuns să ne cunoaștem un pic mai bine unii pe alții și pe noi înșine. Ne-am arătat partea noastră mai vulnerabilă, dorințele și temerile noastre, ceea ce a necesitat mult curaj și încredere. Așa că ne-am dat seama cât de asemănătoare suntem și că nu suntem singuri în aceste temeri. Am învățat, de asemenea, că până nu vedem imaginea completă, nu trebuie să tragem concluzii pripite, pentru că s-a putea să interpretăm situația greșit.

Pentru mine acesta a fost unul dintre cele mai reușite evenimente pe care l-am organizat: jocurile, atmosfera, oamenii – totul a fost perfect. Am simțit că aparținem unei comunități și că întotdeauna este cineva care ne înțelege și ne ascultă.

Articol: Eszter Makkai, voluntară
Traducere: Noémi András, voluntară