O experiență nouă!

Au trecut cinci ani de când sunt voluntară la Organizația Caritas din Alba Iulia. În acest timp am participat la mai multe weekenduri cu team building și fiecare dintre ele m-am întors acasă cu amintiri bogate. Știm cu toții că weekendurile de acest fel sunt  momente importante ale voluntariatului.

Pentru mine, aceste ocazii sunt extrem de semnificative și pot adăuga mult la viața cenușie de zi cu zi.

Dacă ar fi să descriu weekendurile aceste într-un singur cuvânt, aș spune doar „familie”. Familie pentru că pot experimenta întotdeauna securitate, empatie infinită, blândețe, respect și, cel mai important, multă înțelepciune. Și pe lângă toate acestea, au atât de mult mai mult de oferit, iar tot ce trebuie să facem în schimb este să ne deschidem inimile întregi, pure și sincere comunității de acolo.

În acest weekend la Băile Homoród am putut să ne umplem de iubire, atenție și zâmbete unul altuia. Întotdeauna primesc atât de multe de la colegii mei participanți, iar eu mă întorc acasă cu un sac plin.

Am reușit să mă întâlnesc cu prieteni vechi și să îmi fac prieteni noi, lucru pentru care sunt infinit de recunoscător. Am petrecut două zile împreună într-un loc minunat, cu oameni deosebiți și organizatori minunați. În acest timp am reușit să învăț multe lucruri noi. Am avut ocazia să experimentez din nou cât de important este să lucrăm în echipă, cât de important este să contribuim și să ne trăim viața de zi cu zi cu empatie.

De asemenea, am reușit să redescopăr în mine cât de important este să ai întotdeauna priorități și să îndrăznești să renunți la anumite lucruri pentru ceva mai important pentru tine, ceva care te îmbogățește cu adevărat în spiritualitatea ta interioară.

Mi se pare foarte important să subliniez că weekendul din octombrie s-a bazat pe pregătirea de prim ajutor, la finalul căreia ne-am obținut cu toții diploma. A fost un sentiment foarte înălțător.

Am învățat despre urgențe generale (arsură, fractură, sângerare), resuscitare, sufocare cu corp străin, apeluri la 112, poziție laterală stabilă, folosirea defibrilatorului semiautomat și automat. Am reușit să dobândim o mulțime de cunoștințe utile și le-am putut încerca pe toate pe păpuși practice.

Mulțumiri speciale pentru acest antrenament semnificativ, util lui Attila Buna Hunor, angajat al Serviciului Județean de Salvare Covasna.

Siguranța, sănătatea și protecția familiei noastre și a celor dragi sunt primordiale. Cred că acum, cu această experiență, voi fi mult mai curajos și mai deschis către lucruri asemănătoare și nu voi sta inactiv nici în anumite situații de criză. Recomand tuturor să participe măcar o dată în viață la un astfel de antrenament.

Este atât de bine să fim mereu împreună, să socializăm, să vorbim, să împărtășim povești, experiențe din ce în ce mai noi unul cu celălalt, sau pur și simplu să împărtășim doar un zâmbet, o îmbrățișare, o cafea împărtășită. Mușcături delicioase, companie diversă, veselă, peisaje frumoase și dragoste nesfârșită. Trebuie mai mult?

Trebuie să găsim micile plăceri ale vieții în astfel de momente. Există atât de multe într-un zâmbet, într-o îmbrățișare dintr-o privire. Uneori nici nu avem nevoie de cuvinte și înțelegem ce vrea cealaltă persoană. Fiecare ocazie are un farmec special care te atinge atunci și acolo și este ca și cum ai rămâne de tine o viață din acel moment. Acest weekend a fost la fel de grozavă și înălțătoare. Mi-a dat multe lucruri pe care le-aș fi putut aduce cu mine pentru o viață întreagă și le păstrez în inimă tot timpul. Abia aștept să fim din nou împreună, să mă distrez, să râd dezinteresat.
Următorul poate veni!

Voluntariatul, astfel de ocazii mi-au dat aripi și libertate. Plug ușor, rapid și liber spre noi întâlniri, jucând împreună, momente vesele.

Veniți și urcați împreună, întâlniți-vă la următoarea Weekend de team building!

Tamás Abigél-Annamária

Mulțumim Asociației Salvatore pentru parteneriat, sprijinul Primarului Odorheiu Secuiesc, Consiliului Județean Harghita și Fondul  Bethlen Gábor!

Traducere: Szatmári-Kőszeghi Asztrid