O inimă recunoscătoare

Sunt voluntar la Caritas Alba Iulia de aproape 7 ani. Acest timp este o parte prețioasă din viața mea. Mi-a oferit atât de multă frumusețe, atât de multe experiențe, atât de multe momente de bucurie, care m-au învățat cât de important este să știm să profităm de oportunitățile care ne apar în cale și să descoperim cât de multe putem face dacă ne dorim. Deoarece imposibilul nu există.

Îmi amintesc și acum momentul în care am fost informată, că am șansa de a fi voluntară și de a face ceva frumos și durabil pentru copiii din Sângeorgiu de Pădure. M-a speriat puțin gândul, pentru că nu aveam decât puțină experiență la acea vreme, dar m-a interesat foarte mult și eram foarte nerăbdătoare să-mi testez abilitățile în acțiune. De atunci au trecut 7 ani și am acumulat atât de multă experiență, atât de multă frumusețe și atât de multă valoare de durată de la copii, încât sunt sigură, că voi putea să le folosesc pe toate și să le transmit mai departe în calitate de viitor profesor.

La Sângeorgiu de Pădure există activități zilnice pentru copii la centrul Caritas. Astfel, în perioada de vară, activitățile se desfășoară de obicei dimineața, timp de 3-4 ore. În această perioadă, copiii au parte de activități foarte colorate și bogate. Săptămâna trecută, copiii au participat la o tabără de creație meșteșugărească, unde au avut ocazia să se joace o varietate de jocuri creative, să participe la diferite activități de îndemânare și să participe la activități de meșteșuguri colorate și interesante. Datorită mâinilor îndemânatice și agile ale copiilor, aceștia și-au confecționat și propriul steag al taberei, ceea ce a contribuit la magia taberei.

Acesta este doar un mic moment din minunea pe care o trăiesc cu copiii aproape în fiecare zi. Cu toate acestea, nu neglijăm nici un minut învățarea. Facem o mulțime de exerciții împreună, într-un mod jucăuș și distractiv. Pregătim împreună temele pentru a le oferi copiilor mai mult timp acasă. Citim povești, ne uităm la desene animate, dar au fost ocazii în care le-am organizat zile de 1 minut și câștigi pentru copiii și ei s-au descurcat excepțional de bine și, bineînțeles, s-au bucurat foarte mult de sarcini, iar sentimentul de realizare a fost foarte satisfăcător. Comunicăm foarte mult cu copiii. Ador să vorbesc cu ei, despre orice. Își spun poveștile atât de frumos, cu o plăcere și o strălucire care sunt neprețuite.

Și aș putea continua la nesfârșit despre câte lucruri mai facem împreună, dar probabil, că nu s-ar termina niciodată. Cel mai important este faptul, că inima mea este plină de recunoștință pentru că, în calitate de voluntar, pot face o diferență pentru acești copii minunați. Știu, că și inimile lor sunt pline de recunoștință, pentru că primesc atât de multe zâmbete, îmbrățișări și iubire din partea lor, încât întotdeauna plec cu inima plină cu bucurie.

Ca voluntară, am învățat multe lucruri, dar mai ales cât de important este să ofer celorlalți binele pe care eu l-am primit și îl voi primi, iar dacă pot aduce un zâmbet în sufletul cuiva, știu că am câștigat. Mă simt bine, că pot contribui la zâmbetul acestor copilași. Pentru că știm cu toții, că schimbarea este o ușă, care se deschide doar din interior.

Activitățile noastre sunt susținute de Fondul Bethlen Gábor. Mulțumim!

Articol: Abigél Annamária Tamás, voluntar
Tradus de: András Szabó