O scânteie de iubire se desfășoară în voluntariat

„Dacă cumperi, mâinile tale va fi pline, iar dacă dai, inima ta va deveni plină“ ~ Margarete Seemann ~

De când m-am născut, simt o dorință de a ajuta oamenii din jurul meu oriunde pot. Acum câteva luni, am decis să fac voluntariat pentru Caritas. Am luat cea mai bună decizie din viața mea de până acum. Lumea mea interioară s-a schimbat complet. Aveam o dorință și mai mare de a transmite ajutorul. Pentru mine, totul este firesc în viața de zi cu zi. Întotdeaunea trebuie să ajutăm, peste tot. Întotdeauna există cineva care are nevoie de ajutor și există întotdeauna cineva care ajută. De exemplu, Dumnezeu, prin noi. Cred că cel care ajută, așteptând nimic în schimb, iubește cu adevărat. 

Vreau să fiu un intern al iubirei pentru o viață întreagă și pot face acest lucru cel mai bine transmitându-mi ajutorul. Este minunat să văd fețe zâmbitoare și să aud cel mai minunat cuvânt pentru mine, „Mulțumesc!” Dar, cu toate acestea duc la o cale grea când tristețea domină în fețele și inimile oamenilor. Pentru că nu știu ce să facă cu problemele lor, cum să le rezolve. De aceea avem nevoie de voluntari care, fără a regreta timpul lor, ajută oriunde pot. Cum ar fi cumpărăturile, pentru persoanele în vârstă sau doar o simplă vizită. Desigur, există probleme mai mari decât cumpărăturile … Dar sunt cei pentru care aceasta este cea mai mare problemă, deoarece sunt deja bătrâni și fiecare plimbare are un risic mare. Cu toate acestea, este de asemenea un mare ajutor pentru a le asculta grijile sau bucuriile.

A ajuta este ca și pune un punct bun pe o foaie albă la Dumnezeu!

Cu toții avem în geantă un cuvânt sau două amabile, așa că vă încurajez să îndrăzniți să-l împărtășiți cu alții! Poate doar acel cuvânt sau acest gând bun vor înfrumuseța și salva ziua acelei persoane. Fii generos în a ajuta! Pentru că ceea ce dăm, va reveni la noi.

Szőcs Bernadett, voluntară în Gheorgheni

Tradus de către: Szatmári-Köszeghi Asztrid, voluntară în Târgu Mureș
(Sursa de imagine: Google)