Önkéntes Expo – Légy te a változás mások életében!

Az Önkéntes Expo eseményünk által szerettük volna a fiatalokat bátorítani a közösségük életében való aktív részvételre, illetve szociális problémák orvoslására önkéntestevékenységek által.

Az interaktív program megszervezésével fontosnak tartottuk felhívni a fiatalok figyelmét az önkéntességre, bemutatva az önkéntesség szépségét és sokszínűségét, valamint a közösségre gyakorolt hatását.

A kilencven perces programon iskolai és egyetemi csoportok vettek részt előzetes bejelentkezés alapján.

A foglalkozás egy fotókiállítás megtekintésével kezdődött, amelyet egy közös beszélgetés követett, lehetőséget teremtve arra, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a szervezetünk és azon belül az önkéntesek munkájába.

Miután feltérképeztük az önkénteskedési lehetőségeket, amelyeket biztosítani tudunk számukra, egy önkéntesség témára kidolgozott társasjáték kipróbálásával folytattuk a napot. A társasjáték célja a fiatalok érzékenyítése volt az önkéntesmunkára, illetve a társadalmi problémákra.

A fotókiállítás október 1. és november 30. között volt megtekinthető a Caritas Ház konferenciatermében. Ez idő alatt kicsivel több mint 150-en vettek részt, amelyből rövid időn belül többen is jelentkeztek önkéntesnek. Mindez azt bizonyítja, hogy az eseményünk sikeresen zárult.

Köszönjük a Maros Megyei Tanács támogatását!

Fekete Gyöngyvér-Csilla,
önkéntesekoordinátor, Marosvásárhely