Önkéntes Expo Légy te a változás mások életében!

Egy interaktív fotókiállítás…

Az Önkéntes Expo eseményünk arra hivatott, hogy a fiatalokat bátorítsa a közösségük életében való aktív részvételre, illetve szociális problémák orvoslására önkéntes tevékenységük által.

Az interaktív program megszervezésével szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét az önkéntességre, bemutatva az önkéntesség szépségét és sokszínűségét, valamint a közösségre gyakorolt hatását.

A körülbelül 120 perces programon iskolai csoportok vettek részt előzetes bejelentkezés alapján.

A foglalkozás elején minden csoportot megismertettünk az önkéntesség világával (játékokon és az önkéntesség szerepéről és fontosságáról szóló előadáson keresztül), majd a kiállított anyagok megtekintésével (nagyméretű fotók az önkéntes tevékenységekről és az önkéntesség hatásáról) olyan légkört teremtettünk, amelyben megbeszélhették az önkéntesség hatásával kapcsolatos érzéseiket és gondolataikat, valamint azokat a társadalmi problémákat, amelyekkel a kiállított anyagokon találkoztak.

A kiállítás megtekintése után a diákok az önkéntes munka különböző vetületeiről összeállított kérdések mentén mérték össze tudásukat, majd jutalomként kis ajándékban részesültek.

Az érzékenyítő alkalmakat a régióban megtalálható önkénteskedési lehetőségek ismertetésével zártuk, teret nyitva a felmerülő kérések megbeszélésére is.

Bogdán Beáta,
önkéntes koordinátor

Tevékenységünket Kovászna Megye Tanácsa és a Bethlen Gábor Alap támogatta! Köszönjük!