Önkéntes Gála Marosvásárhelyen

Bár az időjárás már borongósra fordult múlt csütörtökön Marosvásárhelyen, a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány székházában a napsütéses vidámságé volt a főszerep. Néhány óráig a Horea utcai épület olyan volt, mint egy sziget, amelyik elhatárolódik a komor időjárástól, a nyüzsgő város zajától és a benne ünneplő emberek egymásra összpontosítva élik meg a jelent.

A hírességek szigete – akár így is lehetne nevezni, hiszen a Gyulafehérvári Caritas marosvásárhelyi önkéntes programjának 2019-es gálája az Oscar-gála, a hollywoodi sztárok tematika köré épült fel. A szervezők szerint azért erre esett a választás, mivel az önkéntesek az év 365 napján különböző területeken, különféle élethelyzetekben és eseményeken akár szabadidejüket nem sajnálva, szívüket beletéve segítenek a rászorulókon, az elesetteken. Éppen ezért az fogalmazódott meg a szervezőkben, hogy az önkéntesek is megérdemelnek egy napot az évből, amikor úgy ünneplik őket, mint a hírességeket, hiszen a segítségnyújtásban igenis a világon minden önkéntes egy sztár. Önként vállalják azt, hogy támogató kezet nyújtanak azoknak, akiknek szükségük van rá.

Ilyen szellemiségben gyűlt össze a több, mint ötven fős ünneplő társaság, akik először egy táncos produkciót, majd egy ének előadást tekinthettek meg. Ezt követően minden önkéntes felléphetett a „vörös szőnyeges porondra”, hogy átvegyen egy jelképes ajándékot és köszönőlevelet, elismerve és meghálálva ezzel is az egész éves munkájukat. A elismerések átadása után a tematikához kapcsolódva, igazi csillagoknak érezhették magukat a résztvevők, belépve a fotósarok kamerája elé, megörökítve a vissza nem térő pillanatokat. Az estét állófogadás zárta.

Köszönjük támogatását a Maros Megye Tanácsának és a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítványnak!

Gerczuj Tímea, önkéntes Marosvásárhelyen