Önkéntes kalandok Tusványoson is!

Míg tavaly apró kis nyomokat hagytunk a táborlakók életében, addig idén az önkéntesség kalandjaiba kalauzoltuk el a fesztiválozókat, ugyanis meghívottaink a külföldön szerzett önkéntes élményeikről meséltek a résztvevőknek. Bárki bármelyik beszélgetésbe bekapcsolódhatott, feltehették kérdéseiket, ráadásul mindezt egy finom limonádé mellett.

Három különböző kultúrát hoztunk el a fiatalok számára, Csíki Réka és Nagy Attila afrikai önkéntes tevékenységükről számoltak be, László Katalin indiai útjáról mesélt az érdeklődőknek és Dombi Gabriella az egy éves németországi tapasztalatait osztotta meg a fiatalokkal.

Izgalmas volt látni, hogy milyen sok fiatal érdeklődését keltette fel ez a téma és milyen élvezettel hallgatták végig a beszámolókat. Rengeteg kérdés és nagy kíváncsiság merült fel a fiatalokban a különböző népcsoportok iránt, amelyekre meghívott önkénteseink készséggel válaszoltak is. Nagyszerű beszélgetések alakultak ki a két óra alatt és mindenki elégedetten, válaszokkal távozott a program végén. Előadóinknak is felemelő érzés volt látni, hogy milyen sokan kíváncsiak az ő személyes történetükre, amelyek nem egyszerű kalandok már, hanem az életüket meghatározó történetek.

Tőkés Beáta, önkéntes koordinátor, Marosvásárhely

További fotókat a következő linken és linken találsz.