Önkéntes tapasztalatom

Egy éve és pár hónapja csatlakoztam a petrozsényi Caritas önkéntes csapatához. Még, ha relatív rövid idő is, rengeteg emlékben volt részem a szervezett eseményeken való részvétel során.

Egyik legfontosabb esemény az idén nyáron történt a városunkban szervezett Önkéntes Tábor keretében. Ebben az időszakban igazán megtanultam, hogy mit jelent a felelősség, az odaadás ahhoz, hogy egy dolgot sikerrel véghez lehessen vinni.
Az „Egymillió csillag a szegényekért” akció csapatmunkát és szocializációt jelentett nekem. Még, ha számomra az idegenekkel való szocializálódás kihívás is, megállapítottam, hogy rengeteg ember jóakaratú és segíteni kíván, és ez segített túllépni a félelmemen.
Engem személy szerint nagyon boldoggá tesz látni, hogy sikerült mást is jótettre irányítani.
Idén részt vettem az Önkéntes Gálán, Csíkszeredában és amellett, hogy különleges alkalom volt, amikor diplomákat és kis ajándékokat adtak át és szórakoztunk, arra jöttem rá, hogy egy nagy önkéntes család vagyunk különböző régiókból, különböző nyelveket beszélve, de ugyanazzal a vággyal: segíteni embertársainkat és közösségünket, melynek tagjai vagyunk.

Georgiana Roșca, önkéntes Petrozsényban