Összefűző XIII.- Három szemüvegen keresztül

A Gyulafehérvári Caritas Önkéntes programjának idei első Összefűző-hétvégéje a játék, mint módszer köré épült.

Az újonc

“Nekem ez az első Összefűzőm volt a mostani, ami Székelyudvarhelyen zajlott március 4-5. között. Nagyon jól telt, megismerhettem más régióban dolgozó önkéntes társaimat és találkozhattam a régi arcokkal is. Ezzel az összefűzővel én rengeteget tanultam, hiszen a játék volt a fő téma, erről beszéltünk, ezzel kapcsolatban kaptunk feladatokat és mélyítettük el az ismereteinket. Szó esett arról, hogyan jó igazán a gyerekekkel játszani, hogyan válasszunk ki és készítsünk nekik elő életkoruhoz megfelelő játékokat.

Én kisgyermek nevelő szakon tanulok, így a hétvége alatt sokat tanulhattam, amit az elkövetkezőkben a hasznosítani is fogok az iskolában, a szakmai gyakorlatokon, illetve később a munkám során a céljaim elérésében.” (Crivăț Andrea)

A visszatérő

“Mivel a járványügyi korlátozások enyhültek, megrendezésre került a XIII. Caritas Összefűző. Székelyudvarhelyen zajlottak a foglalkozások és ugyanitt szállásoltak el bennünket egy kollégiumban. A kétnapos program során részt vettünk interaktív foglalkozásokon, önkéntes munkánkat segítő előadásokon, amelyeket önkéntes koordinátoraink vezettek.

Este, még villanyoltás előtt, sor került az opcionális esti programokra is. Lehetőség szerint választhattunk szabadulószoba, bowling, filmest és korcsolyázás között. Másnap, hazaindulás előtt, lezárásként jókívánságokkal áldottuk meg egymást a viszontlátásig.” (Bereczki Boróka)

A szervező

“Önkéntes koordinátorként, márciusban a harmadik összefűzőmet szervezhettem meg, amely során volt alkalmam új, más régióban dolgozó önkénteseket megismerni és egy újabb, érdekes témában elmélyülni. XIII. Összefűzőnk témája a JÁTÉK volt. Így, csupa nagybetűvel, hiszen ez egy olyan univerzális és mégis számtalan formában transzformálható módszer, amelyet a legkisebbektől a legidősebbekig, minden korosztály esetében alkalmazhatunk.

Talán a téma hozta magával, de egy nagyon jó hangvételű alkalmat zártunk. Hálás vagyok, hogy újabb önkénteseket ismerhettem meg, hálás vagyok, hogy egy újabb téma kihívásai elé nézhettünk és meg is tudtuk sikeresen valósítani.
Köszönöm minden önkéntes emberkének, aki örömmel, odaadással, lelkesen részt vett az Összefűzőn.

Találkozunk a következő Összefűzőn!” (Gáspár-Sali Szilvia)

Tevékenységünket támogatja a Bethlen Gábor Alap. Köszönjük!