Ozsdolai és gyergyóalfalusi győztes

Ozsdolai és gyergyóalfalusi győztese lett a Young Caritas által az önkéntesség világnapja alkalmából meghirdetett rajzversenynek. A kreatív megmérettetésre összesen tizenhét pályamunka érkezett be, s közönségszavazás után az ifjúsági korcsoportban a tizenhét éves ozsdolai Fábián Anna-Mária, míg a gyermek kategóriában a negyedik osztályos gyergyóalfalusi Koncsag Melánia alkotása bizonyult a legszebbnek, legjobbnak.

Fábián Anna-Mária (Ozsdola)

Fábián Anna-Mária (Ozsdola)

Harminchét éve, azaz 1985 óta minden december 5-én világszerte ünneplik az Önkéntesség Nemzetközi Napját, és e jeles esemény alkalmából hagyományteremtő céllal kicsiknek, illetve nagyoknak hirdetett rajzpályázatot a Gyulafehérvári Caritas ifjúsági önkéntes szervezete, a Young Caritas. A kreatív vetélkedő témája az önkéntesség és ezen belül a segítségnyújtás volt. A versenyre benevezők egy A4-es lapra ceruzával, zsírkrétával, víz- vagy éppen akrilfestékkel készíthették el alkotásaikat, amelyeket elektronikus formában kellett beküldeni az önkéntes program munkatársaihoz. A rajzok felkerültek a Young Caritas Facebook-oldalára, itt pedig bárki voksolhatott rájuk. Összesen tizenhét pályamunka érkezett az önkéntesekhez, ebből hármat az ifjúsági és tizennégyet a gyermek kategóriában versenyeztettek meg. A beküldők között volt ozsdolai, csíkszeredai, székelytamásfalvi, nagyajtai, csomafalvi, sepsiszentgyörgyi és gyergyóalfalusi alkotó, s mindannyian a legjobb tudásuk és egyedi meglátásuk szerint ábrázolták a pályázat témáját. A közönségszavazás végeredményeként az ifjúsági korosztályban a tizenhét esztendős ozsdolai Fábián Anna-Mária, míg a gyermekek között a negyedik osztályos gyergyóalfalusi Koncsag Melánia rajza bizonyult a legszebbnek.

Koncsag Melánia (Gyergyóalfalu)

Koncsag Melánia (Gyergyóalfalu)

„Az önkéntes program életében először hirdetünk rajzpályázatot, melynek célja az önkéntesség népszerűsítése, és nem utolsó sorban a figyelemfelkeltés volt. Szerettük volna minél több fiatal fejében elültetni az önkéntesség, az önzetlen segítség gondolatát, és meglátni azt, hogy milyen élmények, érzések, gondolatok rejtőznek bennük. Sok és nagyon szép pályaművek érkeztek be hozzánk, amelyeken megláthattuk, felismerhettük a segítés ezer arcát. Nehéz lett volna döntenünk a legszebb rajzról, így a nagyközönségre bíztuk a szavazást, amit a Young Caritas közösségi-oldalán kedvelések formájában lehetett megtenni. Gratulálunk Koncsag Melániának és Fábián Anna-Máriának, akik a legtöbb kedvelést gyűjtötték össze, és szívből köszönjük minden pályázónak, hogy megosztotta velünk és a nagyközönséggel az érzéseit, gondolatait és tehetségét. A jövőben is készülünk hasonló kiírásokkal és reméljük, hogy minél többen kedvet kaptak az alkotáshoz” – nyilatkozta érdeklődésünkre Bogdán Beáta, a Caritas önkéntes programjának háromszéki koordinátora.

Tibódi Ferenc