Patiserii pricepuți

SNV (Săptămâna Națională a Voluntariatului) a fost sărbătorită pentru prima dată în România în 2002. Este un eveniment național care adună foarte multe organizații și pe voluntarii acestora pentru a pune în practică idei de schimbare sau pentru a celebra public programele de voluntariat.

Pentru a sărbători acest eveniment noi, voluntarii Caritas Alba Iulia, am desfășurat o acțiune gastronomică, am gătit fursecuri împreună cu copii de la Casa Betania din Uricani, obiectivul nostru fiind să îi inițiem în tainele gastronomiei și să îi bucurăm pe copii, atât cu niște fursecuri dulci, cât și cu timpul petrecut plăcut împreună.
Copiii de acolo au fost foarte încântați de ideea de a găti fursecuri împreună cu noi și s-au distrat foarte tare frământând, întinzând și decupând aluatul în forme diverse.

Procesul de coacere a fost cel mai greu pentru copii ( nu puteau decât să aștepte să treacă timpul), dar așteptarea a meritat deoarece fursecurile au ieșit extraordinar de frumoase și gustoase, sigura problemă a fost că ar fi trebuit să facem mai multe.

Pot spune că activitatea de la Casa Betania a fost ceva unic pentru mine deoarece să petrec timp cu acești copii – copii lipsiți de iubirea și confortul emoțional al unei familii proprii –  m-a făcut să înțeleg adevărată valoare a familiei și a lucrurilor pe care mi le oferă aceasta.

Îmi doresc din tot sufletul să mai particip la astfel de activități și aștept cu nerăbdare ziua în care îi voi revedea pe acești copii minunați!

Crinela Corbu, voluntar Young Caritas Petroșani