Perkő, néptánc, játék, élmények, barátok

Negyedik éve hogy önkéntes vagyok a Gyulafehervári Caritasnál. Próbálok minden programba bekapcsolódni, de van olyan alkalom néha, hogy nem jön össze, viszont amikor részt tudok venni akkor mindig nagyon jól telnek, kihozzák belőlem a legtöbbet.

A Caritas önkéntes csapatával kint voltunk a Perkőn a Perkő Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó névre keresztelt eseményen. Ez is egy olyan alkalom volt, amikor úgy éreztem a nap végén, a maximumot nyújtottam és mindent megtettem, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Szerencsémre a kedvenc játékomnál lettem játékvezető, ezért a teljes játékidő alatt egy percre sem unatkoztam, minden pillanatát élveztem. Az én játékom egy bowlinghoz hasonló játék, viszont ennek az volt a lényege, hogy a pályán lévő bábuk ne dőljenek le, de a golyó kerüljön bele a színének megfelelő lyukba.

Sokan azt gondolják, hogy ez a játék a nagyobbaknak való, de ez abszolút nem igaz, volt pár olyan alkalom amikor a kicsik jobb teljesítményt nyújtottak, mint néhány nagyobb gyermek. Ugyanakkor jó volt látni, hogy néhány szülő is ki szerette volna próbálni ezt a játékot, kedvet kapott rá, hogy megpróbáltassa magát. Én szívesen megengedtem nekik, hiszen minden felnőttben ott rejtőzik a belső gyermek és ez a gyermek mindig kíváncsi és játékos. Miért kellett volna pont én elvegyem ettől a gyermektől a játékhoz való kedvet.

Az önkéntes csapatból szinte mindenkit ismerek és így nagyon könnyen megkaptuk a közös hangot annak ellenére, hogy rég nem találkoztam velük. Nagyon szeretek velük dolgozni, mintha a második családom lennének.

Az időjárás is nekünk kedvezett, kellemes idő volt sem túl meleg, sem túl hideg. Amire a vége fele járt a program beborult az ég és esni kezdett. Az eső elől a Vöröskeresztes önkéntesek egyik sátrába húzódtunk be, amíg az eső megcsendesedett újabb barátokra tettünk szert.

Összességében ez a program is fantasztikus volt, mint bármelyik másik Caritas által szervezett tevékenység. Örülök, hogy részt vehettem, ott lehettem. Rengeteg szép és vicces pillanata volt a napnak és ezek örök emlékek maradnak számomra.

Mindenkinek ajánlom, hogy vegyen részt valamilyen önkéntes programba, mert nem csak jót tesz az önkénteskedés által, hanem új barátokat és új csodás emléket szerez, melyeket soha nem fog elfelejteni. Ezt garantálni tudom.

Köszönöm a lehetőséget!

Páll Júlia,
önkéntes

Köszönjük a Kovászna Megyei Művelődési Központ meghívását!